Böbrek taşlarına Bingöl

Doğanın mucizeleri, Bingöl'de ayaklar altına seriliyor. Bingöl'ün sodyum içeren şifalı suları başta böbrek, romatizma ve kadın hastalıkları olmak üzere birçok rahatsızlığa derman oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2012 Güncelleme 12 Aralık 2012, 00:37
Böbrek taşlarına Bingöl

İÇİNDEKİLER

Kaleleri, kayak merkezi ve yüzen adası ile ilgi çeken Bingöl, sıcacık bir sağlık olanağını da ziyaretçilerinin ayakları altına seriyor. Şehrin şifalı suları, dünyanın dört bir yanındaki turistleri kendisine hayran bırakıyor. En ünlü kaplıcasının başında ise Kös Kaplıcası geliyor. 50 santigrat dereceye kadar çıkan şifalı suyu, sodyum, kalsiyum, bikarbonat ve sülfat içermesi bakımından öne çıkıyor. 1971 Bingöl depreminde yer tabakasının sıkışması sonucu ortaya çıkan şifalı sular özellikle böbrek taşlarından şikayet edenlere derman oluyor. Böbrek taşlarını düşürmek isteyen çok sayıda kişi, soluğu Bingöl'de alıyor. Bingöl'ün ünlü kaplıca suları kadınlar için de önemli rol oynuyor. Çünkü buradaki şifalı sular kadın hastalıklarında da şifa veriyor. Bu sular aynı zamanda içilebiliyor.

NASIL GİDİLİR?
Bingöl'e Türkiye'nin her yerinden karayolu ulaşımı mümkündür. Otogar, kent merkezindedir. Kaplıca alanlarına yarım saatte bir minibüs gider. Kente en yakın hava alanı Muş'ta bulunuyor. Cumartesi ve Pazar günleri hariç Ankara'dan direkt uçak seferleri yapılıyor.


YARIN: ERZURUM KAPLICALARI