Midenin şifası Eskişehir

Doğal güzellikleriyle ünlü kentimiz Eskişehir, kaplıcalarıyla da öne çıkıyor. Bölge suları özelikle depresyon, mide, cilt ve sinir problemlerine çare oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2012 Güncelleme 10 Aralık 2012, 02:54
Midenin şifası Eskişehir

İÇİNDEKİLER

MERKEZ HAMAMLAR
Porsuk Nehri'nin guney kısmında bulunan termal su kaynakları, tıbbi amaçlı olduğu kadar mevcut konaklama imkanları ile turizm amaçlı da kullanılıyor. 45 derece sıcaklığındaki termal sular, böbrek taşları, safra kesesi, gut ve cilt hastalıklarının tedavisinde etkili oluyor. Bu hamamlardan bazıları Has Otel Termal, Yeni Hamam, Erkekler Hamamı, Bahçeli Hamam olarak sıralanıyor.

SAKARILICA KAPLICALARI
Eskişehir
'in 32 kilometre kuzeyinde bulunan Sakarılıca Kaplıcaları'ndaki suyun sıcaklığı 56 dereceye kadar çıkıyor. Bikarbonatlı, magnezyumlu ve hipertermal özellikler gösteren bu sular mide hastalıkları, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, kırık ve çıkıklar, sindirim ve beslenme bozukluğu hastalıklarına şifa oluyor.

YARIKÇI HAMAMI
Mihalıççık ilçesinde, Yarıkçı Köyü'nün, Hamam Dağı'nın eteklerindeki dere kenarında bulunan ve 39 derece sıcaklığa sahip olan Yarıkçı Hamamı her yıl birçok kişiye sağlık dağıtıyor. Buradaki şifalı sular bol miktarda, kalsiyum karbonatlı ve kükürt içeriyor. llıcalar bu özelliğiyle; romatizma rahatsızlıklarına, yara ve felç hastalarının tedavisine katkıda bulunuyor.

HAMAMKARAHİSAR
Sivrihisar'
a 15 kilometre uzaklıktaki Hamamkarahisar Kaplıcası, romatizma, sindirim sistemi, böbrek, idrar yolu hastalıkları, metabolizma bozuklukları, depresyona iyi geliyor. 38 derece sıcaklığa sahip Kızılinler Kaplıcası da mide, depresyon, böbrek, bağırsak, romatizma, kadın ve cilt hastalıkları tedavisinde etkili.

YARIN: Adana Kaplıcaları