Meteoroloji'den sel uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Bolu, Düzce, Karabük, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Van ve Hakkari çevrelerinin ise hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2012, 00:00 Güncelleme 10 Aralık 2012, 09:09
Meteoroloji’den sel uyarısı

İÇİNDEKİLER

Yağışların Kıyı Ege ile zamanla Marmara'nın batısı ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Kuzey Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/saat), Marmara' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde güneyli rüzgarla birlikte 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz' de kuvvetli (50-70 km/saat), Marmara' da kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 11
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Sağanak yağışın akşam saatlerinden sonra il genelinde etkisini artırması bekleniyor) 17
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürütlülü sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 16
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 15
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürütlülü sağanak yağışlı 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 14
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 14
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu (Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) 3
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 11