Havalar nasıl olacak?

Arefe günü yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağış görülürken, bayramın ilk günü ise yağışlı hava doğu bölgelerine hareket edecek. İlk gün batıda genellikle parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, hava sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2012, 09:44
Havalar nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

24 Ekim 2012 Çarşamba (Arefe) günü: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

25 Ekim 2012 Perşembe Bayramın 1. günü: Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Iğdır, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

26 Ekim 2012 Cuma Bayramın 2. günü: Yağışlı havanın batı bölgelerinde etkisini yitirmesi bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Doğu Akdeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

27 Ekim 2012 Cumartesi Bayramın 3. günü: Doğu bölgeleri çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu.

28 Ekim 2012 Pazar Bayramın 4. günü: Yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Ancak yurdun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu arada hava sıcaklığının Salı ve Çarşamba günü kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı; bayram süresince ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Bazı illerimizde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra aralıklı ve hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde güney ilçeleri aralıklı ve hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (14)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (16)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20)