Güllaç tarifi

Ramazan ayının en güzel günlerini yaşadığımız şu günlerde sofralarımızı süsleyecek bir tatlı tarifini daha sizlerle paylaşıyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2012 Güncelleme 24 Temmuz 2012, 17:14
Güllaç tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
3 bardak toz şeker
1 paket vanilin Süslemek için:
Nar taneleri
Çam fıstığı

Yapılışı: Süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak kaynatın. Geniş bir tepsiye bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın. Sadece 5. yufkaya geldiğinizde yufkanın üzerine bolca fıstık serpin. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün.
Üzerini süsleyip, servis edin.