Yağların düşmanı

Cildi koruyucu özelliğe sahip olan kayısı; fazla yağların yakılmasına da yardımcı oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2011 Güncelleme 13 Kasım 2011, 00:00
Yağların düşmanı

İÇİNDEKİLER

Yaşından kurusuna kadar her çeşidi bulunan kayısı tam bir şifa deposu. Kayısı, gençlik iksiri adını hak edecek kadar zengin bir besin. İşte size kayısının faydaları: "Bağışıklık sistemini destekler. Cildi ve akciğeri korur. Gözlerin zararlı ışınlardan korunmasına yardımcı olur." En güçlü antioksidanlardan biri olan likopen de içeren kayısı, bu özelliği sayesinde vücutta yağ birikmesini de önler.

KAYISI
BESİN ÖĞELERİ:
B vitaminleri ve C vitamini
Betakaroten,
Likopen,
Demir
Lif

KAYISI LİKÖRÜ
MALZEMELER:
2 kg taze kayısı
Bolca karanfil tanesi
4 adet tarçın çubuğu
1.3 kahverengi şeker
600 gr sirke
60 ml brandy

HAZIRLANIŞI:
Kayısılara 3 karanfil batırın. Tencereye tarçını, şekeri, sirkeyi koyup kaynatın. Şurup kıvamına gelince kayısıları ilave edin. Kavanozlara koyduğunuz şuruplara bir kaşık brandy koyun. Likörünüz 14 gün sonra içime hazır.

KESKİN GÖZLER İÇİN
Vitamin deposu olan yaban mersini, gözlerin en iyi dostu

Yaban mersini, içerdiği antioksidanlar sayesinde hücrelerdeki zararlı yan ürünleri temizler, böylece genç kalmanızı destekler. Kan dolaşımını hızlandıran ve yaşlanmaya karşı koruyan yaban mersini, cildin gerek duyduğu hormanlar harekete geçer ve cildiniz güzelleşir. Öte yandan bu egzotik meyve, beyin fonksiyonlarının gelişimine yardımcı olur. Bu mucizevi meyve insanı göz hastalıklarına karşı da korur.

YABAN MERSİNİ
BESİN ÖĞELERİ:
C ve E vitamini
Beta karoten
Antosiyanin
Elajik asit

YABAN MERSİNİ SOSU
MALZEMELER:
250 gram yaban mersini
80 gr şeker
1 kaşık limon suyu
Bir tutam tuz
bir tatlı kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI:
Meyveleri kase içinde ezin. Şekeri, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Bu karışımı bir dakika kaynatın ve bir tatlı kaşığı vanilya ekleyin. Pasta ve puding sosu olarak kullanabilirsiniz.