Süt yüksek risk taşıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2011 Güncelleme 23 Haziran 2011, 00:00
Süt yüksek risk taşıyor

İÇİNDEKİLER

E.Coli bakterisinin bugüne kadar tanımlanmamış bir türü olan Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC), Almanya başta olmak üzere birçok ülkede ölümlere neden olurken, ülkemizde yaygın olarak tüketilen sokak sütleri ve iyi pişmemiş etlerin de risk taşıdığı belirtiliyor. Uzmanlar, kanamalı ağır bağırsak enfeksiyonuna neden olan E.Coli bakterisine karşı ısıl işlemden geçmemiş süt ve süt ürünleri ile iyi pişmemiş etlerin tüketimine karşı halkı uyarıyor. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, son günlerde salgınına rastlanan E.Coli'nin sadece iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerle bulaşılabileceği belirtilerek bu konuda eksik bilgi verildiğine dikkat çekerek, "Et ve süt ürünleri de E.Coli için riskli besinlerdir. Özellikle açıkta satılan ve denetimi olmayan çiğ sütlerin ısıl işlemden geçmediği sürece E.Coli için de potansiyel enfeksiyon riski taşıdığını unutmamak gerekir" dedi.