Hava birden soğuyacak

Yurdun doğu bölgelerinde, bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2011, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2011, 13:35
Hava birden soğuyacak

İÇİNDEKİLER

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bugün, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan tüm yurtta bahar mevsimine uygun yağmur ve sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari) ile Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde ise lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Dolu, sel, lokal su baskını konusunda ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yeni haftada da sürecek, gelecek hafta sonu kısa süreliğine kış geri gelebilir. Haftaya cumartesi günü İstanbul'da sıcaklık bugünden de düşük 8 dereceye inecek.

Türkiye Nisan ayına yağmurlarla başladı, sıcaklıklar ay ortalamasının 3-4 derece altında seyrediyor. Bu hafta yeni bir soğuk hava dalgası geliyor, Bolu çevresinde kar yağışı görülebilir.

İstanbul bugün hafif yağmurlu 12 derece, yarın ve çarşamba parçalı bulutlu 15 derece, perşembe yağmurlu 13, cuma yağmurlu 10, cumartesi sağanak yağmurlu 8 derece.

Ankara'da yarın ve çarşamba yağmur çok zayıf, sıcaklık 14 derece. Perşembe hafif yağmur, cumartesi kuvvetli yağmur var.

İzmir'de cuma ve cumartesi yeniden yağmur var. Sıcaklık 16 derece ama rüzgar serin esiyor.

Bugün yağmur İstanbul, İzmir, Marmara ve batı kesimlerde zayıflıyor. Kuvvetli ve sağanak şeklinde yağmur Mersin, Adana, Sivas, Niğde, Güneydoğu, Van, Erzurum ve Gümüşhane boyunca yağacak.

Yarın ve Çarşamba günü Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in batı kesiminde yağmurlar çok hafif, yer yer güneş de çıkacak.

Perşembeden itibaren Marmara'da yağmurlar yeniden başlıyor, cuma ve cumartesi günü Türkiye'nin geniş alanı yine sağanak altında.

Ege'de bugün Muğla ve Afyon boyunca sağanak yağmur var, sonraki günler ara verecek yağışlar cuma ve cumartesi yeniden başlıyor.

Sıcaklıklar şu anda nisan ortalamasının altında. Rüzgar lodostan değil de Romanya üzerinden estiğinden yarın ve çarşamba günü sıcaklık biraz yükselse bile dışarıda yine üşüten bir hava olacak.

Cuma gününe dikkat! Balkanlardan daha soğuk hava geliyor, sıcaklık Marmara'da 10 derecenin altına düşecek. Bir sondaki hafta da soğuk havanın etkisinde geçebilir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Lokal Dolu yağışı, ani sel, lokal su baskını, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-SİS UYARISI-

Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesiminde (Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Hopa ve İnebolu) sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşüş vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, Anadolu yakası sabah saatlerinde sağanak yağışlı (13)

ANKARA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Öğle saatlerine doğru başlayacak yağış, akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edecek) (14)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (17)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (19)

SAMSUN: Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde sis görülecek. (12)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (10)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (16)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, doğu kesimleri (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası ve Balıkesir'in Bandırma İlçesi) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, İç kesimleri (Kütahya, Uşak, Afyon ve Denizli) ile Muğla çevresi aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde İnebolu çevrelerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah saatlerinde Samsun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde sis görülecek. Yağışların Doğu karadeniz'in iç kesimlerinde öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Malatya dışında bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.