Aspirin kanseri azaltıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2010 Güncelleme 09 Aralık 2010, 14:40
Aspirin kanseri azaltıyor

İÇİNDEKİLER

Beyaz mucize Aspirin... İngiltere'de dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre her gün yatmadan önce sütle alınan çeyrek Aspirin, orta yaşlarda kansere yakalanma ihtimalini yüzde 20 düşürüyor. Araştırmaya göre, Aspirin tüm kanser türleri için riski beşte bir oranında azaltıyor. Ama ilaç özellikle akciğer ve gırtlak kanserine karşı daha etkili. Aspirin'in bu kanser türlerinde riski yüzde 60 oranında azalttığı belirtiliyor. Öte yandan 45 ile 70 yaş arasında günde bir Aspirin almak, herhangi bir hastalıktan ölme riskini de yüzde 10 oranında azaltıyor.

Ömrü uzatıyor
Doç. Dr. Filiz Çay: Kanser koruma programında zaten Aspirin yer alıyor. Etkisi muhtemelen tümörün kanlanması üzerine oluyor. Çok yaşlı olmayan hastalarda biz de kullanıyoruz. Ömrü uzatmaya etkisi olduğu bilinen bir gerçek.

Etkisi büyük
Prof. Dr. Aykan Canberk: Ben de hastalarıma koruyucu olarak Aspirin veriyorum. Aspirin'in, kanser hücresi gelişme olasılığını önlemesi yüksek. Uzm. Dr. Yavuz Dizdar:Aspirin birçok kansere karşı koruyucu etki yapıyor.