Kılıçdaroğlu özür diledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzerse, özür dilemesini biliriz”

Giriş Tarihi 06 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2010, 09:54
Kılıçdaroğlu özür diledi

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmalarını dün Konya ve Ankara'da yaptığı mitinglerle sürdürdü. CHP lideri Ankara Tandoğan mitingine başlarken günlerdir tartışılan 'rahibe' afişiyle ilgili özür diledi. CHP liderinin afiş için "Birileri bizim için yaptıysa" demesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, Konya ve Ankara'da özetle şunları söyledi:q

GEREĞİNİ YAPARIZ: Hiçbir zaman ve hiçbir yerde kimseyi kırmak istemiyoruz.Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Birileri çıkıp bizim adımıza birilerini üzüp, kırarsa CHP'nin genel başkanı olarak kırılan herkesten, üzülen herkesten gönül rahatlığı içinde özür dilemesini biliriz. Çünkü biz adamız, adam gibi adam olacağız. Eğer birileri bir arkadaşımızı üzdüyse biz gereğini yaparız.

ANALARA SESLENİYORUM: Ama ben merak ediyorum, Recep Bey'e soruyorum; Sen çiftçiye 'ananı da al git' dediğin zaman bütün analardan özür dilemesini bildin mi? Buradan, Ankara'dan Türkiye'deki bütün analara sesleniyorum, sizi aşağılayan, çiftçinin anasını aşağılayan 'ananı da al git' diyen Recep Bey'i, bütün anaları göreve davet ediyorum, 12 Eylül'de onu sandığa gömün.

SENDE AHLAK VARSA...: CHP üç aydır kendi olanaklarıyla adım adım Türkiye'yi geziyor. Harcamaları hazineden aldığımız yardımlar ve aidatları kullanıyoruz. Başbakan ise devletin imkanlarını kullanarak referanduma ilişkin kampanya yürütüyor. Diyor ki 'Devlet bana dedi ki gidip yatırımları açabilirsin'. Yatırımları açabilirsin ama gidip orada seçim propagandası yapamazsın. Sende ahlak varsa önce devletin uçağını kullanmaya son ver.

ADALET VE KALKINMA BANKASI: Adalet ve Kalkınma Partisi, ama sanırsın ki Adalet ve Kalkınma Bankası. Nereden buluyorsun sen bu paraları? Türkiye'de Edirne'den Hakkari'ye kadar her tarafta 'evet'. Bilboardlarda 'evet', gazeteleri açıyorsun 'evet', havaya bakıyorsun 'evet', yere bakıyorsun 'evet' iyi de bu değirmenin suyu nereden geliyor Recep Bey. Çık şu millete bir anlat bakalım.

HESAP VERME TELAŞI İÇİNE GİRDİ: AK Parti artık zemin kaybediyor ve hesap verme telaşı içine girdi. Bu kadar çok 'evet' vurgusu yapılmasının nedeni de bu. Anayasa değişikliği AK Parti'nin söylediği gibi demokrasinin ve özgürlüğün yolunu açmıyor, işsizlere iş, aş vermiyor. Bu anayasa 12 Eylül anayasasının uzantısıdır.

RECEP BEY'İN ADALETİ: Ankara'da bir süre önce toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı, ancak Danıştay yüksek zammı iptal etti. Bu bir hakkın kullanımıdır. Anayasa değişiklikleri hayata geçerse, artık bu hak kullanılamayacak. Recep Bey'in adaleti bu. Bu adaleti her yerde anlatın.

İŞ DÜNYASINA SESLENİYORUM: AK Parti anayasa değişiklikleri ile Ekonomik ve Sosyal Konseyi getirdiğini söylüyor. Konseyin zaten yasası var. Yasa gereği 3 ayda bir toplanması gereken konsey 3 yıldır toplanamıyor. Buradan bütün iş dünyasına sesleniyorum, bütün aydınlara sesleniyorum, bütün sanatçılara sesleniyorum; bu referandumda 'evet' çıkarsa bir sabah eviniz basılabilir. Bir sabah gözaltına alınabilir, tutuklanabilir, aylarca hapiste kalabilirsiniz. Ve siz tahliye olduktan sonra sizi haksız yere gözaltına alan, tutuklatan yargıya, yargıca, savcıya karşı hak arama talebiniz dahi olmayacak.Özgürlük ve hak isteyenlerin anayasa değişikliğine 'hayır' demesi gerekir.

BEN ANLATIYORUM DA: Başbakan bana "meydanlarda anayasa değişikliğini anlatmadığı" eleştirisi yapıyor. Ben anayasayı anlatıyorum da, onun kulakları duymuyor. Niçin kulakları duymuyor? Çünkü ben miting meydanınında söylüyorum, cep telefonundan söylesem dinleyecek. Telekulak hükümeti bunlar. Geçen gün Yargıtay üyeleri dinlenmiş, Danıştay üyeleri dinleniyor. Eminim içinizden çok kişi de dinleniyor. Bizim dinlenmek zaten kaderimiz. Bizi de dinleyecekler ama varsın dinlesinler. Dinlemezlerse namerttir bunlar. Hiç korkmuyoruz biz. Sayın Başbakan yasa dışı dinlemelerin arkasına saklanıyor, yeri zamanı gelince onlardan söz ediyor.

HERKESİ ALIRLAR: Şimdi düşünün herkesin cep telefonu dinleniyor, bunun adı mı demokrasi? Benim özel hayatım kalmadı. Bunu yapan iktidarın getirdiği anayasaya bakın, Konyalı iş adamlarına sesleniyorum, sanayicilere, esnaf ve sanatkara, çiftçiye, esnafa sesleniyorum. Bu anayasaya 'evet' çıkarsa, Adalet Bakanı ve Başbakan isterse bir gecede hepsinin evini bastırabilir, hapse tıkabilir ve siz şikayet edecek yer bulamazsınız. Çünkü bu anayasa vatandaşın hak aramak için Danıştay'a başvurma hakkını elinden alıyor, Recep Bey bunu niye dürüstçe anlatmıyor?"

ERDOĞAN'A SORU: Ben Sayın Başbakan'a sorayım; Sen bir işadamından Amerika'daki kızına 25-30 bin dolar parayı nasıl istedin? Hangi gerekçeyle istedin? O sana borç mu verdi, yoksa sen onun ortağı mısın? Çık millete anlat bakalım. Anlatamaz.

ERDOĞAN: ÖZÜR DİLESİN

Dün İstanbul'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, afişle ilgili olarak CHP'nin milletten ve hükümetten özür dilemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Bu ülkede başörtülü bacılarımı tuttun rahibelere benzettin. 24 saat önce farklı, 24 saat sonra farklı biz alıştık. Sizin zaten tavrınız hep bu. Utanmadan sıkılmadan 'Hükümet görevini yapsın' dedi. Hükümet onun talimatıyla değil ama eşeği sağlam kazığa bağlamak için, güvenlik güçleri görevini yaptı. Bunun Avcılar Belediyesi tarafından yapıldığı meydana çıktı" diye seslendi.