Uçağa yetişememe korkusuna son!

Atatürk Havalimanı çevresindeki kavşağın tamamlanmasıyla trafik sorunu çözüldü. Uçağa yetişebilmek için bavulunu alıp yollarda koşan insan görüntüleri tarih oldu

Giriş Tarihi 03 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2010, 20:03
Uçağa yetişememe korkusuna son!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan havalimanı kavşağını gazetecilere tanıttı. THY'nin genel müdürlük binasının terasında bilgi veren Topbaş "Bugüne kadar tamamladığımız önemli projelerden biri de havaalanı kavşağı. Kavşaktan 231 bin 200 civarında araç geçiyor. Bu kadar yoğun bir trafik noktası. Sadece havaalanı değil, E-5 ile sahil yolunu bağlayan bir yol. 7 kilometrelik bir alan içerisinde 7 üst geçit hazırladık" dedi.

"HİÇ SİNYALİZASYON YOK"
Toplamda 53 milyon TL'ye malolan kavşağın 4,5 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken Topbaş, İstanbul'un yüzü, giriş kapısı olan noktalarda imajın önemine değindi. Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kavşakta da 50 bin metre kare yeşil alan var. Yeşil alanlara geceleri aydınlatma yapıp, estetiği de gözler önüne seriyoruz. Burası artık işkence kavşağı olmaktan çıktı. Hiç sinyalizasyon olmadan trafiği çözdü bu kavşak. Önceleri burada uçağına yetişmeye çalışan, bavulunu alıp, koşan insanları çok gördük" diye konuştu.