Trafik kazası: 8 ölü

Yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen kazalarda 8 kişi öldü, 67 kişi yaralandı...

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2010, 12:33
Trafik kazası: 8 ölü

İÇİNDEKİLER

Tokat'ta tarım işçilerini taşıyan midibüs ile kamyonun çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, domates tarlalarında çalıştırılmak üzere Amasya'nın Sarılan köyünden Tokat'a tarım işçisi taşıyan Dursun Çakal (33) yönetimindeki 05 EU 523 plakalı midibüs ile aynı yönde giden Muharrem Ballı (41) idaresindeki hırdavat malzemeleri yüklü kamyon, Tokat-Turhal karayolunun Kalaycık köyü yakınlarında çarpıştı.

Ana yoldan tarlaların bulunduğu tali yola dönerken arkasından gelen kamyon ile çarpışan midibüs yol kenarına, kamyon ise tarlaya devrildi. Kazada Akgül Elmacı (46) ile Sefer Çakal (63) yaşamını yitirdi, ilk belirlemelere göre 40 kişi yaralandı.

Yaralılar bölgeden geçen araçlarla ve ambulanslarla Tokat ve Turhal Devlet Hastanesi ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

MANİSA: 1 ÖLÜ, 14 YARALI

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan minibüsle traktörün çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Salihli yönüne giden ve üzüm işçisi taşıyan Mehmet Peker (58) yönetimindeki 45 Z 2606 plakalı minibüs, Alaşehir-Salihli karayolunun 1. kilometresindeki Galericiler Sitesi önünde, İbrahim Kaplan'ın (55) kullandığı 45 ZF 188 plakalı, tarım işçisi taşıyan traktöre arkadan çarptı.

Kazada traktör sürücüsü Kaplan hayatını kaybederken, römorkda bulunan Gamze Uğur (20), Ayten Alkan (50), Neslihan Bakırçay (29), Züheyla Cengiz (48), Emine Koç (33), Ayşe Sezgin (58), Gülay Uğur (40), Döndü Koycu (46) ile minibüste bulunan Salih Özcan (35), Leyla Sırma (42) ve kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi yaralandı.

Ayten Alkan ve kimlikleri belirlenemeyen 4 işçi Salihli Devlet Hastanesine, diğer yaralılar ise Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Minibüsün sürücüsü Peker gözaltına alındı.

AHMETLİ'DE KAMYON KAMYONETE ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 6 YARALI


Manisa'nın Ahmetli ilçesindeki trafik kazasında 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ahmetli'ye bağlı Gökkaya beldesinde, Mehmet Can (49) yönetimindeki 45 N 5457 plakalı kamyonet, bağ evinde kalan ve tarlaya gitmek üzere bekleyen tarım işçilerini almak için belde çıkışında emniyet şeridinde durdu. Aynı yönden gelen Mehmet Kandemir'in (32) kullandığı 38 NE 609 plakalı kamyon, kamyonete arkadan çarptı.

Kazada kamyonetteki Durdu Kart (29) ile Yeliz Kova (10) olay yerinde hayatını kaybetti. Yıldız Koçyiğit (19), Bahriye İpek (23), Hikmet Kova (37), Hüseyin Civan (20), İdris Koçyiğit (46) ve sürücü Mehmet Can ise yaralandı. Yaralılar Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Yıldız Koçyiğit ve Bahriye İpek'in sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kamyonun sürücüsü Kandemir gözaltına alındı.

ERZİN'DE OTOMOBİL TIRA ÇARPTI: 2 ÖLÜ

Hatay'ın Erzin ilçesinde otomobilin tıra çarpması sonucu 2 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu Serbest Bölge Mevkisi'nde İbrahim Bayıkoğlu (30) yönetimindeki 31 Y 136 plakalı otomobil, aynı istikamete gitmekte olan Hakan Aydın'ın (36) kullandığı 55 K 5020 plakalı tıra arkadan çarptı.

Kazada, sürücü Bayıkoğlu ile aynı araçta bulunan Kani Ulus (24) olay yerinde hayatını kaybetti.

Yetkililer, tır sürücüsü Hakan Aydın'ın gözaltına alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

KOCAELİ'DE TIR YOLCU OTOBÜSÜNE ÇARPTI: 7 YARALI

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir tırın yolcu otobüsüne arkadan çarpması sonucu 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre D-100 Karayolu Güney Mahallesi'ndeki trafik ışıklarında Sinan E'nin kullandığı 16 BLZ 13 plakalı tır, ışıkta bekleyen Faik Günalp yönetimindeki 41 R 5013 plakalı yolcu otobüsüne arkadan çarptı.

Kazada, otobüs sürücüsü Faik Günalp ile yolculardan Emre Koymak, Kadir Şener, Hadi Çizik, Hikmet Soylu, Elia Angelia, Müberra Şemin yaralandı.

Yaralılar 112 Ambulans ekipleriyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı, tır sürücüsünün gözaltına alındığı bildirildi.

BURSA'DA MİNİBÜS DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ

Bursa'da, minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, Cafer Duman'ın kullandığı 34 EN 6223 plakalı minibüs, İzmir-İstanbul çevre yolu Minteks Fabrikası yakınında refüje çarparak devrildi. Kazada, sürücü Duman olay yerinde hayatını kaybetti.

Duman'ın, bir reklam firmasında çalıştığı ve iş görüşmesine gittiği İzmir'den İstanbul'a döndüğü öğrenildi.

Cafer Duman'ın cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.