Sivrisinek alarmı

Manisa'da 6 kişinin aynı rahatsızlıktan dolayı ölümü Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi: Hastalığın teşhisi için tüm birimler seferber edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2010 Güncelleme 26 Ağustos 2010, 00:00
Sivrisinek alarmı

İÇİNDEKİLER

Manisa'da hastaneye başvuran 16 kişiden 6'sının aynı hastalıktan yaşamını yitirmesi Sağlık Bakanlığı'nı alarma geçirdi. Hastalardan alınan numunelerden çıkan sonuç ve hastalık belirtilerinin Batı Nil Ateşi hastalığını işaret etmesi üzerine bilim kurulu üyelerini toplantıya çağıran Bakanlık, konuyu enine boyuna bugün tartışacak. Hastalığın henüz tespit edilemediğini belirten Bakanlık yetkilileri, bir cins sivrisinekten bulaşan ve daha çok Yunanistan'da görülen Batı Nil Ateşi hastalığı şüphesi taşıdığını vurguluyor. Bakanlık yetkilileri, bu nedenle Manisa'nın İzmir'e yakın bölgelerinde bu sineğin görülebileceği ihtimaline karşılık Manisa ve çevresinde bulunan tüm illerdeki hastaneleri alarma geçirdi. Bakanlık, Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi ile görüşerek dünyada benzer şikayetler gösteren hastalık olup olmadığını araştırıyor.

Ölüm oranı yüzde 2
Manisa'da şüphe taşıyan hastalığın Batı Nil Ateşi çıkması halinde Türkiye'den de ilk kez bu hastalıktan vaka bildirilmiş olacak. Batı Nil Ateşi'nin görüldüğü ülkelerde hastalığa yakalananların yüzde 80'inin hastalığı ayakta hafif geçirdiği, yüzde 20'sinin ağır tablolar sergileyebildiği yüzde 2'sinin de ölümle sonuçlandığı ifade ediliyor.