At sevgisinin böylesi!

Edirne merkezde bir araca çarparak ağır yaralanan atını yerde gören vatandaş baygınlık geçirdi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 14:54
At sevgisinin böylesi!

İÇİNDEKİLER

Rasim Kalaycı, arkasında at arabası olduğu halde atını uygun bir yere bağladı. Ancak ipini koparan at, araba ile birlikte başıboş Hükümet Caddesi üzerinden Londra asfaltına doğru koşturmaya başladı. Trafik ışıklarını geçen sahipsiz at, şehrin en işlek caddesi ve trafiğe kapalı olan Saraçlar'a yöneldi. At, bu sırada Kapıkule yolundan şehir merkezi istikametine giden Ali Ekber Kılıç'ın kullandığı 22 AK 772 plakalı araca çarptı.

Ziraat Bankası Kavşağı'nda meydana gelen kazada otomobilin sol ön kapısına çarpan at, yere yağıldı. Kazanın ardından polis ekipleri olay yerine gelerek trafik güvenliğini sağladı. Olay yerinde toplanan kalabalık bölgeden uzaklaştırıldı. Polis, yaralı ata müdahalenin yapılması için Edirne Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nden yardım istedi. Veteriner Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek yaralı atın ilk kontrollerini yaptı.

Atın çaptığı otomobilin sürücüsü Ali Ekber Kılıç, geçiş yaptığı güzergahta kendilerine yeşil ışığın yanması sonucu hareket ettiğini belirterek, ışıkları geçtikten sonra başıboş atın aracına çarptığını söyledi.

Kaza yapan atını yerde gören Rasim Kalaycı ise gözyaşlarını tutamadı. Atı yaklaşık bir ay önce bin liraya satın aldığını ifade eden Kalaycı, at arabası ile geçimini sağladığını kaydetti. Yaralı atın yerdeki çırpınışını gören Kalaycı daha fazla dayanamayarak yere yığıldı. Vatandaşlar tarafından kolonya ve su ile ayıltılmaya çalışılan Kalaycı'ya müdahale edilmesi için ambulans istendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri atın sahibine ilk müdahaleyi yaptıktan sonra şahsı hastaneye kaldırdı.

Yerdeki yaralı at ekipler kontrolünde bir kepçeye alınarak Sarayiçi bölgesinde gölgelik bir alana götürüldü. Kaza nedeniyle büyük bir şok geçiren at, sahibinin gözetiminde burada kendine geldikten sonra ekipler tarafından gerekli müdahaleler yapılacak. (CİHAN)