Mucizede 3 büyükler

Küçücük yürekler büyük büyük başarılara imza attı. Kimisi sporda kimisi sanatta, azmedince her şeyin mümkün olduğunu kanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2010 Güncelleme 06 Temmuz 2010, 00:00
Mucizede 3 büyükler

İÇİNDEKİLER

Engeller, terslikler, şanssızlıklar! İnsanlar, başarısızlıkları için birçok neden bulsa da tüm olumsuzluklara rağmen başarılı olunabileceğini 3 minik- cesur yürek kanıtlıyor. Mersin'de henüz 7 aylıkken teşhisi konulamayan bir hastalığa yakalanan Mehmet Kılıç, 9 yaşında olmasına rağmen 3 yaşında gibi görünüyor. Gelişim bozukluğu olduğu için 93 cm boyu ve 13 kg ağırlığıyla küçük bir çocuğu andırıyor. Ama O, çevresine müthiş bir hayat enerjisi yayıyor. Yaklaşık 2.5 yıl önce başladığı karate sporunda kırmızı-siyah elde eden Mehmet'e arkadaşları, "Atom Karınca" diyor. Atom Karınca, şimdi yurt dışından getirilecek yeni bir ilaçla derman bulmayı umut ediyor.

NOTALARIN EFENDİSİ
İstanbul Pendik'te yaşayan Kemal Kartal da küçücük yaşına inat tüm notalara hükmediyor! Henüz 8 yaşında olan Kemal, 8 ayrı müzik aletini çalabiliyor, ayrıca 8 kişilik koro yönetiyor. Pendik Belediyesi'nin Enstrüman Kursu'nda müzik öğretmenliği yapan annesi Müge Kartal ve müzisyen babası Tonguç Kartal tarafından eğitilen Kemal, belediyenin düzenlediği birçok konserde görev alıyor ve 8 kişilik koro yönetiyor. Özellikle darbuka çalarken gösterdiği performansla dikkat çeken "notaların efendisi", aralarında tef, tumba, bateri, davul, bongo, org ve marakasın da bulunduğu tüm ritm aletlerini çalabiliyor.

PİNPONUN PRENSESİ
Azmin elinden kurtuluş olmadığını kanıtlayanlardan birisi de Kübra Öçsoy... Yozgat Sorgun'da bir köyde dünyaya gelen Kübra, henüz 4 yaşındayken elektrik çarpması sonucu bir koluyla 2 bacağını kaybetti. Ama hayattan asla vazgeçmedi! 3 yıl önce masa tenisi ile tanıştı. Diyanetspor'a bağlı olarak çalıştı, 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında takımlarda Avrupa üçüncüsü oldu. Slovenya'daki turnuvada, Avrupa Şampiyonu Rus rakibini yenerek, birinci oldu. Kübra, "Masa tenisi benim tek ilacım, geleceğim. Artık meraklı bakışları umursamıyorum. Protezimi göstermekten çekinmiyorum. Çünkü kendime güveniyorum" diyor.