Kısırlığa çare

Termal su, maden suyu ve menba suyu yeryüzünde sadece Ankara Kızılcahamam'da bir arada bulunuyor. Romatizma, sinir sistemi, deri ve kısırlık gibi birçok hastalığın tedavisi, bu kaplıcalarda mümkün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2010 Güncelleme 14 Haziran 2010, 00:00
Kısırlığa çare

İÇİNDEKİLER

Kızılcahamam kaplıcaları, çok özel konumuyla dikkat çekiyor... Bölgedeki tesisler, size modern konaklama imkanları ile harika bir tatil ve şifa olanağı sunuyor. Bu bölgeye Kızılcahamam denilmesinin sebebi ise bu bölgenin toprağının renginden kaynaklanıyor. Ayrıca Kızılcahamam'da sadece termal su değil aynı zamanda maden suyu ve menba suyu da bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı da termal kaynaklar açısından yurdumuzun en zengin bölgelerinden birisi olan Kızılcahamam, sık çam ormanlarıyla da şifa arayanların mutluluğunu artırıyor. Bol oksijenli havasıyla Kızılcahamam, yurdumuzun sayılı kalan akciğerlerindendir. Ayrıca ilçede Soğuksu Milli Parkı da bulunmaktadır. Hem kaplıcada şifa bulur hem de bu milli parka giderek eşsiz bir tatil imkanına kavuşmak, sizin elinizde. Termal sular romatizmanın yanı sıra yumuşak doku, sinir sistemi, zona, nevrit, ortopedik rahatsızlıklar, deri, kadın hastalıkları, bel fıtığı, kireçlenme, aşırı sinirlilik ve kısırlık gibi hastalıkların tedavisinde uzmanlar tarafından öneriliyor.

HER DERDE DEVA
'Kaplıcalar Diyarı' olarak gösterilen Kızılcahamam'a gelenler, mutlu bir şekilde bölgeden ayrılıyor. Romalılar ve Selçuklular döneminde de işletildiği bilinen Kızılcahamam'daki Büyük ve Küçük Kaplıca çok ünlüdür. Doktorlar, "Derdine çare arayan vatandaşlarımızın büyük bir kısmı kendilerine önerilen en az 1 haftalık banyo tedavisi yöntemini eksiksiz uygulamalı. Bu tedavi mükemmel sonuçlar veriyor" dedi. Her yıl yurt dışından on binlerce kişi, bölgeye geliyor. Daha çok Haziran-Ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan kaplıcalarda modern konaklama tesisleri de mevcut.

YERİ
Kaplıcalar, Ankara'nın ilçesi olan Kızılcahamam'ın merkezinde bulunmaktadır. Kızılcahamam, Ankara ilinin kuzeyinde 80 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İlçede Kurtboğazı, Eğrekkaya ve Akyar barajları mevcuttur.

ULAŞIM

Kızılcahamam kaplıcalarına ulaşım zor değil. Ankara'nın ilçesi olmasından dolayı hem kara, hem de havayolu yönünden oldukça kolay. İlçeye, Ankara'dan E-89 karayolu ile gidilebilir, ayrıca daha kısa sürede ulaşım sağlayan TEM Otoyolu da kullanılabilir. Ankara'dan Kızılcahamam'a düzenli olarak sefer yapan toplu taşım araçları da var. Kaplıcalar, Ankara Esenboğa Havaalanı'na ise 103 kilometre mesafede.