Sinsi düşmanın ayrılık hazırlıkları

Büyük heyecanlarla başlayan ilişkilerin yüzde sekseni bazen seviyeli bazen seviyesiz ayrılıklarla biter. Ne ilk günlerin o içimizi dışımıza çıkaran heyecanı, ne sevgilimizi gördüğümüzde dizlerimizin titrekliği kalmaz, tükeniverir anlaşılmaz bir şekilde.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2010, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2010, 11:25
Sinsi düşmanın ayrılık hazırlıkları

İÇİNDEKİLER

Ayrılığı kim isterse istesin, ayrılığın şeklini aslında her iki taraf birden el birliğiyle belirler. Peki bu ayrılıklar önceden planlanır mı? Elbette planlanır ve bunu yapan her zaman tek taraftır. Diğer taraf sadece ayrılığa giden yolda ipuçlarını görmezden gelen saf sevgili rolünü üstlenir. Oysa bu yolu ve bu yolun sonunda vardığı yeri anlamak için sevgilinizin hareketlerini biraz daha dikkatli incelemeniz yeterlidir.Oturup birkaç dakika düşündüğünüzde son günlerde ya da son haftalarda ilişkinizin artık o ilk zamanlardaki "Canım benim, şebeğim, kukuşum!" döneminden çok uzaklara düştüğünü görebilirsiniz. Erkekler ayrılma kararı aldıklarında, dev aynalarıyla dolu küçük dünyalarında bazı hazırlıklara başlarlar. Bunlar başta komik gelse de bu hazırlıkları yapanın bugünkü sevgiliniz olduğunu düşündüğünüzde, elinizdeki dergiyi bir kenara fırlatıp hemen telefona sarılacağınızı ve kankalarınızı arayarak kendi kurmaylarınızla durum değerlendirme toplantıları yapacağınızı görür gibiyim. Yırtmayınız kendinizi lütfen, sevgiliniz böyle bir karar aldıysa vazgeçirmeniz hem çok zordur hem de vazgeçse bile siz, içinizdeki kadınlara özgü intikam duygusunun gücünden etkilenerek zaten bu ilişkiyi en yakın zamanda bitirirsiniz. Bir başka deyişle bu ilişki artık bitmiştir.

►Onaylatır!
Bir erkek ayrılma kararı aldığında öncelikli olarak bunu en yakın erkek arkadaşına onaylatır. Bu onayı almadan asla böyle bir güç gösterisine kalkışmaz çünkü yapısı gereği sosyal ilişkilerde bir ayı kadar kabadır, pot kırar, kendini batırır. Yanlış bir hamlenin onu tek başına kış uykusuna yatıracağını bilir. Eğer en yakın erkek arkadaşıyla daha sık, hatta daha da sık görüşmeye başladığını fark ettiyseniz, hazırlanın. Etrafınız sinsice kuşatılıyordur. Bu yakın arkadaş pozisyonu icabı, büyük bir ihtimalle bekar takılan hızlı çapkınlardan biridir. Bir diğer versiyonda ise bu arkadaşın iyi bir ilişkisi varsa, işte bu ilişkideki kadın sizi baştan beri onaylamamış, bir türlü ısınamadığı gibi her fırsatta bacaklarınızı düzenli ağdalamadığınızı , hatta dikkatli bakanların fark edebileceği bir sakalınız olduğunu, basen olarak annesine benzediğinizi, mutfak konusunda beceriksizliğinizin insanı zehirleyecek ya da iflas ettirecek kadar ileri derecede olduğunu sevgilinize söyleyip durmuştur. Arkanıza yaslanıp iyi düşünün; ayrılık kararını kime onaylatabilir?... Olmaz öyle mi?... Safsınız ne diyelim.

►Bakışlarda Sevgi Makyajı Silinir…
Hatırlarsanız; ilk zamanlar size, ineğin trene baktığı gibi bakıyordu. Hatta siz zaman zaman neden böyle boş baktığını sormuştunuz da o da sizi çok sevdiğini ya da size hayran olduğunu söylemişti. Aradan iki hafta geçmesine rağmen, bu boş bakmalar sinemada film izlerken karanlıkta da devam etmişti de siz "Aaa..yeter ama!" diye ilk çıngarınızı çıkarmıştınız. Şimdi düşünün lütfen!... Artık eskisi gibi bakmıyor değil mi? Hatta biraz daha dikkat ederseniz; size işyerindeki rakibine bakar gibi baktığını da fark edersiniz. Daha dikkatli inceleyin bakışlarını; eğer kaşlar gereğinden fazla sıklıkta çatılıyorsa, gözleri balık halinde fiyatında indirime gidilmiş ölü ve dev bir balığa bakar gibi bakıyorsa, ayrılık karar alınmış, fırsat kollanıyor demektir. Dikkatli olun.

►Gittikçe Pisleşir…
İzlemeye devam edelim; farkında mısınız? Artık eskisi gibi kokmuyor. Akşam buluştuğunuzda yanağından öpüyormuş numarası yapıp derin birkaç koklayın bakalım, bana itiraz etmeden önce. Tabii bunu yapmadan önce nezle olmamanız gerektiğini söylemem anlamsız değil mi? Ne oldu?... Sigara kokusudur muhakkak, içiyorsa kül tablası gibi kokar. İçmiyorsa, "Ofiste içiyorlar" ya da "Kafede oturduk oradan bulaştı herhalde" gibi yüzeysel açıklamalar yapar, tabii ki siz böyle yavan bir açıklamayla yetinmezsiniz, siz kadınsınız yahu! Bunun anlamı artık kokusuna dikkat etmediğidir, sizin kötü koku almanız ve ondan tiksinmeniz anlamını yitirmiştir. Neden ilk zamanlarda sigara içtiği ve aynı kafelerde oturduğu halde böyle kokmazdı, düşünün. Artık tek bir konuya kilitlenmiştir; amacı sizi ten olarak da kendinden soğutmaktır. Hatta özellikle bunun için eve girmeden önce ağzına bir diş sarımsak atan arkadaşlarım oldu benim. Ama sizinki yapmaz değil mi?

►Özel Günleri Unutur…
İlişkiyi bitirmeyi kafaya koymuş bir erkek için, özel günler, al cicim ve bicim aylarındaki kıymetini yitirmiştir artık. Özel günler gerçek anlamda psikolojik işkence seanslarına dönmüştür. İlk çıktığınız gün, ilk öpüştüğünüz gün, sevgililer günü, aşık manyaklar günü, doğum günü, ilk kavga ettiğiniz ve ilk barıştığınız gün gibi erkeklere sapıkça gelen ama bir müddet aşk büyüsüyle katlandıkları saplantılar sona ermiştir. O hiçbir özel günü hatırlamadığı gibi, ona sitem ederek ya da bağırarak hatırlattığınızda, sizi boş gözlerle izleyecektir. Histeri krizi geçirir gibi ağlamaya başladığınızda ise size, "Yemek yaptın mı?" diye soracaktır. Dikkat edin çanlar artık sizin için daha yüksek çalıyor.

Size erkeklerin kutsal kitabından önemli sırlar veriyorum ama siz hâlâ "Benim minik kuşum asla bunları yapmaz, tu kaka!" demlerinde dolanıyorsanız vay halinize. Ancak bunları sevgilinizde gözlemlemiyorsanız, olumlu sonuçlara ulaştıysanız, ilişkiniz harika bir evrede, adamınızın kıymetini bilin.