Okullarda serbest kıyafet uygulaması

Okullarda serbest kıyafet uygulaması tartışmalarıyla ilgili dün Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yaptığı açıklamalar, Türkiye'deki okul kıyafeti ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) 70'e yakın tekstil firmasını rahatlattı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2010, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2010, 10:47
Okullarda serbest kıyafet uygulaması

İÇİNDEKİLER

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Uçurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında serbest kıyafet uygulamasına geçileceği yönündeki haberlerle sıkıntılı günler yaşadıklarını anımsattı.
Bütün ürünleri hazırlayıp, siparişleri bekledikleri bir dönemde böyle bir uygulamanın gündeme gelmesiyle tüm sektör temsilcilerinin tedirgin olduğunu ifade eden Uçurum, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun, dün, TBMM Genel Kurulu'ndaki ''Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tamamen öğrencilerin kıyafetlerini serbestçe seçecekleri bir yöntemi şu anda tercih etmiyoruz'' şeklindeki açıklamasıyla yaşanan tedirginliğin son bulduğunu belirtti.
Okul kıyafeti uygulamasının devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Uçurum, şöyle devam etti:
''Bizim arzumuz okul kıyafetinin devam etmesiydi. Ancak, bu açıklama bile boynu bükük sektörü canlandırdı. Sayın bakanın bu açıklaması hepimizi rahatlattı, bizi mutlu etti. Son bir ayda işlerimiz adeta kilitlenmiş durumdaydı. Ancak, bu açıklamayla siparişler yeniden canlandı, telefonlar çalmaya başladı.
Üretilmiş ürünlerle ilgili sıkıntılar yaşanmayacak. En azından şimdilik ürünlerimizin heba olması riskiyle karşılaşmayacağız. Bizim stoklarımızın ekonomiye katkı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle, sektör ekonomi için de önemli bir yere sahip.''
Uçurum, bu açıklamanın ardından mevcut stoklarının büyük ölçüde eriyeceğini, ancak, bitmeyeceğini belirterek, ''Her şeye rağmen kıyafetler serbest kalacaksa stoklarımızı eritmek için en az 3 yıl sonra uygulanmaya konulmalı'' dedi.
Uçurum, Adana'daki firmaların dokuma kumaş okul ürünlerinde ülke ihtiyacının yüzde 90'ını karşıladığını sözlerine ekledi.