Aydın'da korkutan deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün tespitlerine göre Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesinde saat 08.02'de 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2009, 00:00 Güncelleme 04 Aralık 2009, 14:21
Aydın’da korkutan deprem

İÇİNDEKİLER

DEPREMİN ARDINDAN 7 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ
Aydın'ın Buharkent ilçesinde meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremin ardından yedi artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 08.02'de Buharkent ilçesinde meydana gelen ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı bölgede 09.45 itibari ile yedi artçı sarsıntı kaydedildiği belirtildi.

Sarsıntıların, 3,1 ile 3,5 arasında değiştiği bildirildi.

AYDIN VALİSİ COŞ: ''ŞU ANA KADAR ALDIĞIMIZ BİLGİLERE GÖRE OLUMSUZ BİR ŞEY YOK''
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesinde meydana gelen depremde şu ana kadar aldıkları bilgilere göre olumsuz bir şey olmadığını bildirdi.

Vali Coş yaptığı açıklamada, Horsunlu beldesinde sabah saatlerinde deprem meydana geldiğini belirterek, ''Şu ana kadar aldığımız bilgilerde bize ulaşan olumsuz bir şey yok, ancak Emniyet ve Kaymakamlık araştırıyor. Henüz araştırmalar tamamlanmadı'' dedi.

KUYUCAK KAYMAKAMI ÖZLER: HASAR VE YARALANMA GİBİ BİR BİLGİ ULAŞMADI''

Kuyucak Kaymakamı Nuri Özler, Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesinde meydana gelen depremde, hasar ve yaralanma gibi bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Özler, depremin sonuçlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, köy ve beldelere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, ''Deprem nedeniyle hasar ve yaralanma gibi bir bilgi henüz bize ulaşmadı'' dedi.

AYDIN'DAKİ DEPREM DENİZLİ'DE BACA DEVİRDİ

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen deprem Denizli'de de hissedildi.Depremin etkisiyle bir evin bacası, yolda park halinde bulunan otomobilin üstüne düştü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 08.02'de, merkez üssü Kuyucak olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Denizli'de de hissedilen depremde, Saltak Mahallesi'ndeki bir evin bacasının düşmesi sonucu bir arabanın tavanı çöktü. Olay yerine giden polis ekibi tutanak tutarken, otomobil sahibi de bacayı kaldırarak temizlik yaptı.