Tayfur ve Demirer arasında "Senaryo" ile ilgili şok görüntüler

Belin Kaplanı filminin kendi senaryosu olduğunu açıklayan Ferdi Tayfur'un haklı olduğunu, bir tv programının kayıtları ortaya çıkardı.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 07:58
Tayfur ve Demirer arasında Senaryo ile ilgili şok görüntüler

İÇİNDEKİLER

2009 yılında Kanaltürk ekranında Yüksel Aytuğ'un sunduğu Ata Demirer, Demet Evgar, Emre Karayel'inde konuk olduğu Medyatik programının canlı yayınına katılan Ferdi Tayfur "Lambalı Saz" ismini verdiği filminin senaryosunu anlatıyor...

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, o günkü programda yaşananları ve konuşmaları bugünkü köşesine taşıdı. İşte Ferdi Tayfur'un iddialarının haklılığını ortaya koyan o yazı ve video kaydı:

İşte 'Medyatik' gerçek

Ata Demirer'in Berlin Kaplanı filminin senaryosunun kime ait olduğu konusunda son günlerde büyük bir polemik yaşanıyor. Ferdi Tayfur, senaryonun kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Hatta bunun için bir basın toplantısıyla kampanya bile başlattı. Demirer ise şimdilik iddiaları sadece makaraya almakla yetiniyor.
Unutmuşum... Dostum Yüksel Evsen hatırlattı. "Yahu Ferdi Tayfur bu filmle ilgili teklifi; senin Medyatik programında, canlı yayında Ata Demirer'e yaptı" dedi... Hafızamı şöyle bir yokladım, kayıt yok... Kanaltürk'teki kayıtlara ulaşmam birkaç günümü aldı.
Evet, doğruydu...
Tarih: 18 Kasım 2009, Çarşamba... Yer: Kanaltürk binasındaki Medyatik stüdyosu... Konuklar:
Ferdi Tayfur, Ata Demirer, Demet Evgar ve Emre Karayel...

İŞTE O TARİHİ AN
Ve nihayet konu, yeni projelere geliyor. Ferdi Tayfur ilk kez Medyatik'te açıklıyor. Aynen şu sözlerle:
"Lambalı Saz isimli bir komedi senaryom var. Önce Ata'ya (Demirer'e kuliste projesinden söz etmiş) söyledim. Görür görmez 'Film çekiyor musun?' diye sordum. Kendime yazmıştım başrolü, ben oynayacaktım ama sonra düşündüm, pek inandırıcı gelmedi bana. Biraz aşk var çünkü, aşık olmak bana tuhaf geldi. Kalemimi kendime doğru oynatamadım. Senaryomu Şükrü Avşar okudu, beğendi. Ata'yı görünce de teklifte bulundum.
Çok heyecanlanıyorum. Ferdi Tayfur ve komedi filmi... Son derece verimli bir damar keşfettiğimi düşünüp başlıyorum didiklemeye: "Peki, biraz ipucu verir misiniz bu filmin hikayesi hakkında?"
Tayfur, önce tereddüt ediyor, söylemek istemiyor ama sonra açıklıyor: "Almancı, eski bir boksörü anlatıyor. Almanya'dan kesin dönüş yapıyorlar. Annesi, babası, yatılı okuyan bir kızı var. Üst katlarında oturan hatun bir kiracıları var. Bir bağlama icat ediyor. Gurbetçilerimizde vardır böyle bir heves. Sazının peşine düşüyor. Müthiş bir komedi..."
Bu sırada Ata, "Yolla senaryoyu, bakalım ağabey" diyor. Tayfur, aynı heyecanla ikinci film projesini de anlatmaya koyuluyor:
"Yağmur Durunca adlı iki filmlik bir kitabım var. Kenan İmirzalıoğlu'nu oynatmak istiyorum bu projemde. İlk bölümde Kenan olacak, ikinci bölümde benimle karşılaşacak. O da henüz proje aşamasında..."

'KAYITSIZ' KALAMADIM
Sanırım bu yazıdan sonra Berlin Kaplanı ile ilgili tartışmalar iyice alevlenecek. Ferdi Tayfur bundan tam üç yıl önce "Filmim Almancı, eski bir boksörü anlatıyor. Almanya'dan kesin dönüş yapıyorlar" demiş.
Berlin Kaplanı ile benzerliği bundan ibaret gibi görünüyor. Ben, Ferdi Tayfur'un yazdığı ve Ata Demirer'e gönderdiğini söylediği senaryoyu görmedim. Ama bana anlattı. Berlin Kaplanı'nı izleyince hem şaşırmış, hem öfkelenmiş. Öykünün neredeyse aynı olduğunu iddia ediyor. "Benim ne sansasyona, ne de başka bir şeye ihtiyacım var. Ama benim başıma gelen başkasının başına gelmesin diye bu hak arayışını bir kampanyaya dönüştürdüm" diyor.
Amacım, yangına benzin dökmek değil elbet. Ata'nın dürüstlüğünden, emeğe saygısından da gram şüphe etmiyorum. Ama üç yıl önce benim programımda yaşanan son derece önemli bir diyaloğun, tartışmalara ışık tutacağını ve olayın karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde halledilmesine katkı sağlayacağını düşündüğüm için 'kayıtsız' kalamadım.
Bu arada Medyatik ile bir kez daha gurur duydum. Baksanıza, üç yıl sonra bile gündemi belirliyor!..