Andrenalin gökdelenlerin üstünde

İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünde düzenlenen Snowboard Dünya Kupası etkinliği dünyanın en büyük kulesi modern İstanbul siluetiyle yarıştı. Binlerce kişi Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden her anı paylaşım da doruğa çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2014 Güncelleme 12 Ocak 2015, 12:55
Andrenalin gökdelenlerin üstünde

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul etkinliği İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünden tüm dünyaya adrenalin tutkusunun paylaşılmasını sağladı.
Snowboard tehlikeli, boş bir adrenalin tutkusu değil. Her anı emekle, deneyimle ve ölçülen teknolojilerle yapılan bir spor. Üstelik snowboard diğer kış sporlarından farklı dışardan izleyenlerin ve spor muhabirlerinin eşsiz kareler yakalayabileceği keyifli anlar yaşatıyor. Bu anı yaşarken de katılanlar akıllı telefon ve kameraları ile kareyi anında paylaştı. Binlerce paylaşım İstanbul'un görüntülerinin sosyal ağlardan paylaşılmasını sağladı.

22 ÜLKEDEN 43 SPORCU
Snowboard, dışardan bakınca sadece adrenalin ve tehlike, içeriden bakınca kış sporlarının sıkı bir antreman, deneyim ve doğru ölçümlerle yapılan en ciddi etkinliği. Yarışma için 22 ülkeden 43 sporcu İstanbul'a gelirken, finallerde 10 erkek ve 6 kadın sporcu, mükemmel atlayışlarıyla birincilik için mücadele etti. Big Air kategorisinde düzenlenen yarışın en çarpıcı özelliği, tarihinde ilk defa kadınların da bu kategoride yarışması oldu.
Yarışmacılar ve sporcular da kullandıkları aksiyon kameralarla yaşadıkları heyecanı paylaştı.

GÖKDELENLERLE YARIŞTI
Snowboard sporunda tepeye oynamak için 6 sene gerektiğini belirten Türkiye Kayak Federasyonu'nun Başkanı Erol Yarar, "6 yıl içinde yapılan çalışmalarla önemli yerlere gelmeyi hedefliyoruz.
Snowboard için 3 yıl iyi hazırlık yaparsak, atlamaya başlarız.
Tepeye oynamamız için 6 sene gerekiyor. Çalışacağız.
Bundan sonraki hedefimiz, Türk sporcuları da kaydırmak.
Asıl hedefimiz de 2026 Kış Olimpiyatları" şeklinde hedefi belirledi. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Memet Güney kendisinin 10 yıldır Türkiye dereceleri olan Snowboard sporcusu olmasına rağmen dünya sıralamasında yer almasının imkansız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sporda milli sporcuların daha fazla deneyim kazanması için uğraşacağız. Normalde rakipler yılda 200 gün çalışma yaparken, biz en fazla 30 gün antrenman yapıyoruz. Biz de daha profesyonel çalışmamız gerekiyor."

125 METRELİK RAMPA
FIS Snowboard Dünya Kupası, Türkiye'de gerçekleşen en büyük kış sporu organizasyonu oldu. 42 metre yüksekliğinde 125 metre uzunluğundaki rampa, 10 günde 75 kişilik bir ekip tarafından İTÜ Stadyumu'nda kuruldu. Alanda binlerce ton sıvı nitrojen, su ve hava birleşimi ile yaklaşık 400 ton doğal kar ürettildi.

AKSİYON KAMERALAR HAZIR
HTC ReCamera gibi aksiyon kameraları kayak sporu için de harika görüntüler kaydetmeyi sağlıyor. Suya, toza ve darbeye dayanıklı kameralar hem uzaktan kablosuz yönetiliyor. Hem de telefonlardan anında paylaşmak mümkün oluyor. Bluetooth ve WiFi üzerinden bağlandıktan sonra telefona görüntüleri kaydedip adında paylaşmak oldukça kolay.

TİMUR SIRT