Kolay seyahat

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 01:17
Kolay seyahat

İÇİNDEKİLER

Dünyadaki 195 ülkenin 102'sine Türk vatandaşlarının kolay giriş yapması mümkün. Sadece uçak bileti alıp gidilebilen ülkeler, bayram tatili yaklaşırken, yurt dışına gitmek isteyen ancak hazırlıklarını yapmamış olanlar için alternatif oluşturuyor. Bu 102 ülkenin bazıları vize istemezken, bazıları formu doldurup, ücreti ödeyen herkese vize veriyor. İsmi 'vize' olan ama daha çok giriş ücreti ve kayıt işlemi gibi işleyen sistem kolay ve hızlı. İşte bazı rotalar:

BOSNA HERSEK: Çarşıları, hanları, köprüleri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Gezilecek yerlerin başında Mostar Köprüsü, Latin Köprüsü, Başçarşı, Sebil Meydanı, Hünkar Camii, Gazi Hüsrev Bey Medresesi geliyor.
KARADAĞ: Şahene Adriyatik kıyıları, otel olarak işletilen ve şaşırtıcı uygunluktaki şatoları, denizden dimdik yükselen yemyeşil dağlar, Ortaçağdan kalma güzel kasabaları ile bir yaz gecesi rüyası.
GÜRCİSTAN: Başkenti Batum, Sarp Sınır Kapısı'na 20 kilometre uzaklıkta. Bu nedenle Türkiye'den ülkeye gün içerisinde çok rahat giriş-çıkış yapılabiliyor

PASAPORT YETERLİ
İşte vizesiz gidilebilen ülkelerin bazıları: Barbuda, Arnavutluk, Arjantin, Bahamalar, Barbados, Belarus, Belize, Brezilya, Bosna Hersek, Brunei, Güney Kore, Gürcistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Meksika, Moğolistan, Moldova, Peru, Seyşeller, Sırbistan, Singapur, Sri Lanka, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Ukrayna, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Venezuela.