Trabzon’un vurucu timi

Trabzonspor’un ligdeki 28 golünün 18’i Burak, Rodallega ve N’Doye’dan geldi. Rodallega ve N’Doye ayrıca kupada 7 gole imzasını attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2017 Güncelleme 06 Aralık 2017, 01:32
Trabzon’un vurucu timi

İÇİNDEKİLER

Ligde üst üste aldığı 3 galibiyetle zirve yarışında söz sahibi olan Trabzonspor'da forvetlerin başarılı performansı dikkat çekiyor. 14 haftada 28 gol kaydeden Bordo-Mavililer'de bu gollerin 18'i forvetlerden geldi. Burak Yılmaz ligde oynadığı 11 maçta 12 gol atmayı başarırken, Rodallega ve N'Doye ise 3'er gol attı.

Sadece 3 takıma golleri yok
Kupa maçları da katıldığında Rodallega 8, N'Doye ise 5 gol atarak takımını sırtlayan isimler oldu. Trabzonspor'da forvet oyuncuları sadece Akhisar, Malatyaspor ve Kayserispor maçlarında gol atamadı.

Burak krallığı kovalıyor
13 golü bulunan Gomis'in ardından 12 gollü Jahovic'le birlikte gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alan Burak, takım içerisindeki en golcü isim olurken, form grafiğini de her hafta artırmaya devam ediyor.

Asistleriyle de ön planda

N'Doye 3 golün yanı sıra iki de asist yapıp kariyerinin en istikrarlı dönemini yaşadı. Rodallega ise kupadaki gollerle takımının bu kulvarda başarılı sonuçlar almasında önemli rol oynadı.

Kral'ın affı yok!
Müthiş bir form grafiği yakalayan Burak Yılmaz 11 maçta oynamasına rağmen 12 gole imzasını atarak alkış topladı.

Forma savaşı sayesinde
TAKIM içinde Burak, Rodallega ve N'Doye arasında yaşanan forma savaşından Trabzonspor karlı çıktı. Rekabet, üç yıldızın da performansını artırdı.


Yunus Emre SEL