FETÖ'nün kaset hırsızı

FETÖ'nün medya ayağına yapılan operasyonda aranan Selim Sırrı Bayer'in adı dikkat çekti. ByLock kullandığı anlaşılan Bayer'in adı 2009 yılında ortaya çıkan FB Tv'den çalınan kaset konusuyla da gündeme gelmişti.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2017, 11:29
FETÖ’nün kaset hırsızı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün medya ayağına yapılan operasyonda aranan 24 kaçaktan birinin ismi dikkat çekti. FETÖ'nün spor medyasındaki imamlarından biri olan, futbolda ortalığı karıştırma ve kumpas kurma operasyonlarında adı öne çıkan Selim Sırrı Bayer'in ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Bayer'in Doğan Medyası ve Kadir Çetinçalı ile olan ilişkileri de dikkat çekti.

KASET HIRSIZI
Fenerbahçe TV'de uzun yıllar görev yapan Bayer, FB TV'de 2006 yılında yayınlanan bir programda Ercan Saatçi ile Metin Özülkü'nün katıldığı bir programda; yayın dışı bir sohbet esnasında kaydedilen ''Galatasaray'a küfür'' skandalının kasetini çalıp basına sızdırarak, iki kulübün arasını açmayı ve sporda şiddeti körüklemeyi amaçladı.

Kasetin, FETÖ'nün spor medyası imamlarından olan Selim Sırrı Bayer tarafından sızdırıldığını Fenerbahçe Kulübü resmi açıklamayla duyurdu. Hırsızlığın detaylarına ilişkin bilgiler de veren Fenerbahçe Kulübü, açıklamasında bu detayları şu ifadelerle duyurdu:

- 2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV'nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. Kısacası FBTV'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.

- FBTV yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada Selim Sırrı Bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir.

- Bugün gelinen noktada söz konusu videonun hangi amaçla ve nasıl FBTV'nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten Sayın Kadir Çetinçalı ve yukarıda ismi geçen eski FBTV çalışanlarıdır.

Bu açıklamadaki bir isim daha dikkatleri üzerine çekti.

KASET SKANDALINDA FETÖ PARMAĞI
8 Aralık 2006 yılındaki programda Galatasaray'a edilen küfür medyada ilk defa Kadir Çetinçalı tarafından 1 Mayıs 2008'de 'Ayarı bozulanlar' adlı yazısıyla dile getirilmiş ve bu görüntülerin Bayer tarafından Çetinçalı'ya izlettirildiği ortaya çıkmıştı.

ÇETİNÇALI, FETÖ'NÜN BİR BAŞKA MAŞASI MI?
Kaset skandalında da başrolde bulunan isimlerden biri olan Doğan Medya çalışanı Kadir Çetinçalı; 25 Mart 2017 tarihinde yapılan Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda FETÖ'cü üyelerin (Hakan Şükür,Arif Erdem vb.) kulüpten atılma oylamasında kürsüye gelip Hakan Şükür ve Arif Erdem'i kulübün efsanesi olarak göstererek ve devleti suçlayarak FETÖ'nün propagandasını yapıp bu üyelerin kulüpten atılmamasının ve FETÖ'nün aklanma çalışmalarının da yıldızı oldu.

FETÖ'CÜLERDEN DESTEK
Kadir Çetinçalı'nın yaptığı bu FETÖ propagandasına medyadaki FETÖ tetikçilerinden biri olan ve bir dönem Aydın Doğan'ın yıldızları arasından bulunan FETÖ'cü Bülent Mumay'dan da destek gelmişti.

ERDOĞAN HAKKINDA ALÇAKÇA SÖZLER
Çetinçalı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı bir konuşma sırasında attığı alçakça bir tweet nedeniyle Vatan gazetesindeki işine de son verilmiş; ancak Aydın Doğan, Çetinçalı'yı destekleyerek DHA'da Galatasaray muhabiri olarak beslemeye devam etmişti.

Çetinçalı'nın bir başka FETÖ'cü olan Mehmet Baransu ile görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

FETÖ'NÜN AMACI YUGOSLAVYA GİBİ YAPMAKTI!
FETÖ'nün spordaki şiddeti bu derece körüklemesinin ve nefret tohumları ekerek düşmanlığı arttırmasının amacı Türkiye'nin de Yugoslavya gibi dağılmasını sağlamaktı. Yugoslavya'nın dağılmasında Kızılyıldız-Dinamo Zagreb arasında oynanan maçtan sonra başlayan iç savaşın etkili olduğu gibi; FETÖ de medyadaki imamlarıyla önce Galatasaray-Fenerbahçe arasında, daha sonra şike olayıyla Trabzonspor-Fenerbahçe arasında ve en son olarak Gezi olaylarında Beşiktaş taraftarını kışkırtarak Türkiye'nin de böyle bir dağılma sürecine girmesini ve parçalanmasını amaçlamıştı.