Başakşehir geri döndü

İlk 16 dakikada yediği gollerle 2-0 geriye düşen Başakşehir, Mossoro (2) ve Elia’nın golleriyle öne geçti. Brugge, beraberliği Denswil’le kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 01:26
Başakşehir geri döndü

İÇİNDEKİLER

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımı ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Maça tutuk başlayan temsilcimiz 5. dakikada Dennis'in golüne engel olamadı: 1-0. İlk golün şokunu üzerinden atlamayan Başakşehir, 16'da Denswil'in serbest vuruştan attığı golle 2-0 geriye düştü. İlk yarının son çeyreğinde kontrolü eline alan İstanbul ekibinde 37 ve 44. dakikalarda rakip ceza sahası içinde topla buluşan Visca, iki pozisoyun da değerlendiremedi. Devre 2-0 Club Brugge üstünlüğü ile bitti.

MOSSORO GALİBİYETİ GETİRDİ
Başakşehir ikinci yarıya farkı azaltmak için baskılı başladı. 59'da Mahmut'un pasında topla buluşan Mossoro, harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-1. 63'te Savunmanın arkasına iyi sarkan Elia karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak skoru eşitledi: 2-2. 73'te organize gelişen atakta Mossoro kendisinin 2, takımının ise 3. golünü kaydetti: 2-3. Club Brugge'de 78'de bir kez daha frikikten ağları sarsan Denswil maçın skorunu tayin etti: 3-3. Başakşehir, 2 Ağustos Çarşamba günü rakibi ile rövanş maçına çıkacak. Başakşehir her türlü galibiyet ve 3-3'e kadar olan beraberliklerde tur atlayacak.

RÖVANŞ MAÇI İÇİN AVANTAJ BİZDE
Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3-3 biten Club Brugge maçının ardından umutlu konuştu. Önümüzdeki hafta oynanacak rövanş maçında turu geçeceklerine inandığını belirten Avcı, "Oyunun büyük kısmında kontrol bizdeydi. 2-0'dan 3-2 öne geçtik ancak duran toptan gelen golle sahadan beraberlikle ayrıldık. Turu geçmek için avantaj bizde. İstanbul'da oynayacağımız maçı taraftarımızın da desteğilye kazanacağımıza inanıyorum. Rövanşta daha iyi bir Başakşehir olacak" dedi.

İSTANBUL'DA TUR ATLARIZ
Turuncu- lacivertilerin kaptanı Emre Belözoğlu 3-3 biten Club Brugge maçının ardından, "Galibiyeti hak etmiştik. İstanbul'daki rövanş maçını kazanıp tur atlayacağımıza inanıyorum. Dün akşamki oyunumuzla da bunu yapabileceğimizi gösterdik" diye konuştu.