Aslan’dan elde var bir

Geçtiğimiz hafta içinde Başkan Özbek Florya’ya gitmiş ve “Sizden 6’da 6 yapmanızı istiyorum” demişti. Futbolcular da söz vermişti. Galatasaray ilk maçında Bursa’yı farklı geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2017 Güncelleme 02 Mayıs 2017, 02:17
Aslan’dan elde var bir

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 29. haftasının kapanış maçında Bursaspor'u deplasmanda farklı yenen Galatasaray'da akıllara hemen Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz hafta içinde Florya'ya yaptığı ziyaret geldi! Dursun Özbek bu ziyaretinde futbolcularla yaptığı konuşmada "Sizden kalan 6 haftada tüm maçları kazanması ve Avrupa biletini almanızı istiyorum. Bu sezonu hiç olmazsa Avrupa vizesi ile kapatalım" demiş bunun üzerine de Sarı-Kırmızılı futbolcular, "Sözümüz söz başkan. Kalan maçları kazanıp gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda yer alacağız" cevabını vermişlerdi. Galatasaray bu toplantının ardından ilk sınavında Bursaspor'u deplasmanda güzel bir futbolla devirerek ilk reaksiyonu göstermiş oldu.

TUDOR: KİMSE KULÜPTE OLANI BİLMİYOR
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, "Sonuçtan ve futboldan dolayı çok mutluyum. Geçen hafta da kazanmamız lazımdı ama futbol bu. Bugün de o maçtaki ruhu gösterdik. Bu ruhu taşırsak kalan 5 maçı kazanırız. Herkes bir şey söylüyor ama kulübün içinde ne olduğunu bilmiyor. Konuşmaya vergi gelene kadar bu böyle devam eder" ifadelerini kullandı.


TUDOR'DAN DERBi 11'i
Galatasaray teknik direktörü Tudor Fenerbahçe'ye sahasında 1-0 yenilmesine karşın Bursa maçının 11'inde sakatlığı bulunan Semih dışında değişiklik yapmadı. Hırvat teknik adam, geçtiğimiz hafta derbi maçın ardından düzünlediği basın toplantısında takımının performansını yenilgiye rağmen beğendiğini söylemişti.

ÇALIK UCUZ KURTULDU!
Dün geceki karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında Bursaspor'un orta alan oyuncusu Faty bir pozisyonda Galatasaray stoperi Ahmet Çalık'ın alnına kramponlarıyla böyle temas etti. Bu pozisyon sonrasında Ahmet Çalık acı içinde yerde kalırken maçın hakemi Halis Özkahya pozisyonu sarı kartla değerlendirdi. Ancak hakem hocalarının çoğunluğu pozisyonun kırmızı kartla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Çalık'ın bu pozisyon sonrası ciddi bir sakatlık yaşamaması tek teselli oldu.

MUTLU TOPÇU İSTİFA ETTİ
Akhisar Belediye maçının ardından Galatasaray'a da 5 golle mağlup olan Bursaspor'da teknik direktör Mutlu Topçu maçın ardından istifa ettiği açıkladı.

ASLAN'DAN PAS REKORU
Bursaspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla geçen Galatasaray 90 dakka boyunca 629 başarılı pasa imza atmayı başardı.

DİZ ÇÖKTÜĞÜNÜZ İÇİN ONLAR BÜYÜK GÖRÜNÜYOR
Galatasaraylı taraftarlar dün akşam açtıkları pankartlarla çok şey anlattılar. Sarı-Kırmızılı taraftarların tribünde açtıkları ilginç pankartlar çok konuşulacağa benziyor. Bu pankartlarda yer alan "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor. Ayağa kalk" yazısı dikkati çekti. Taraftar bu şekilde hem yönetime hem de futbolculara mesaj verdi. Galatasaray şampiyonluk yarışında geride kalırken özellikle bu sezon F.Bahçe ile oynadığı derbi maçlarda çok kötü bir istatistik yakaladı. Cim Bom, Fener'e karşı 15 derbinin 14'ünü kaybetti.