Avrupa’nın en büyüğü Vakıfbank

Imoco Volley’i mağlup eden Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Sarı-Siyahlılar Avrupa’nın 1 numaralı kupasını 3.kez müzesine götürdü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2017 Güncelleme 24 Nisan 2017, 01:23
Avrupa’nın en büyüğü Vakıfbank

İÇİNDEKİLER

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde ev sahibi Imoco Volley'i 3-0 yenen Vakıfbank şampiyon oldu. Çekişmeli başlayan mücadelenin ilk setinin temsilcimiz Kimberly Hill ve Ting Zhu'nun etkili oyunu ile 25-21 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti. İkinci sette müthiş bir performans ortaya koyan Sarı-Siyahlılar, seti 25-13 kazandı ve durumu 2-0 yaptı. Mücadelenin üçüncü setinde direncini artıran Imoco Volley, maça tutunmaya çalışsa da Vakıfbank seti 25-23 yaptı ve durumu 3-0'a getirerek Avrupa Şampiyonu oldu. Sarı-Siyahlılar böylelikle kadın voleybolunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasını 3. kez müzesine götürdü. Vakıfbank, Avrupa kupalarındaki toplamda 5. şampiyonluğuna ulaştı

AVRUPA'DAKİ EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI
Üst üste 5'inci toplamda ise 9'uncu kez Dörtlü Final'de mücadele veren VakıfBank, Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi konumunda. Kulüp tarihinde, 3. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Sarı-Siyahlılar, birer kez de Top Teams Kupası ve Challenge Kupası şampiyonluğu elde etti. VakıfBank, 2013'te FIVB Dünya Kulüpler şampiyonu da olarak kadınlar voleybolundadünyanın zirvesine çıkmayı başarmıştı.

DÖRTLÜ FİNAL'İN MVP'Sİ ZHU
VakıfBank'ın Çinli yıldız oyuncusu Ting Zhu, Dörtlü Final'in en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Dörtlü Final'in en iyi takımında ise Vakıfbank'tan Kimberly Hill Milena Rasic, Lonneke Slöetjes, Naz Aydemir Akyol yer aldı. En iyi takımda Eczacıbaşı'ndan da Rechal Adams kendisine yer buldu.