Rıdvan Dilmen'den Aboubakar yorumu

Fotomaç yazarı Rıdvan Dilmen, Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşmanın ardından NTV Spor'daki yüzde 100 futbolda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Giriş Tarihi 19 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2017, 21:59
Rıdvan Dilmen’den Aboubakar yorumu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın, Antalyaspor karşısında çok değerli 1 puan aldığını belirten Dilmen, Milli aranın siyah-beyazlılara yarayacağını söyledi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen mücadeleyi şu sözlerle değerlendirdi:​
"HAKEMLER ESNEK OLMALI"
Maça damga vuran Aboubakar'ın kırmızı kart pozisyonunu değerlendiren usta yorumcu, "Aboubakar'a gösterilen sarı kart için ise şunu söyleyebilirim ; bu kadar ucuz bir sarı kartla oyuncu atılmamalıydı. Niye attın demem kurallar söylüyorsa. Ama futbolda her şey de olmaz. İdare edeceksin demiyorum. Bazen esnek olmak lazım. Benim görüşüm bu. Mete Kalkavan haklı diyenler olabilir. Saygı duyarım" dedi.
"BERABERLİK ANTALYASPOR İÇİN KÖTÜ OLDU"
Beşiktaş'ın 10 gün içinde 4 maç yapmasının siyah-beyazlıları yorduğunu belirten Dilmen, "Çok fazla efor sarf ettiği maçlar oynadı Beşiktaş. Ben Şenol hocanın yerinde olsam Başakşehir maçı sonrası rotasyona giderdim. Antalyaspor, arasa böyle bir Beşiktaş'ı bulamaz. 11'e 10 oynanan oyunda beraberlik ihtimali Antalyaspor için kötüydü" değerlendirmesini yaptı.
"ETO'O NEDEN ÇIKTI ANLAMADIM"
Rıdvan Dilmen Antalyaspor hakkında yaptığı değerlendirmede ise, "Antalyaspor Rıza hoca ile önemli işler yaptı. Rıza hocanın takımları zaten agresif. Sahanın en iyi oyuncusu Zeki'ydi. Çok koştu, hareketliydi. Bayıldım Zeki'ye. Eto'o'yu Rıza hoca neden çıkardı anlamadım. Maç artık orada kalmış. Eto'o da çok kötü günlerinden birindeydi. Artık o dakikalarda 1 puanı düşünen rakibe karşı çıkarmamak, oyunun ritmini bozmamak lazım" ifadelerini kullandı.
"ŞENOL HOCANIN YERİNDE OLSAM..."
"Antalyaspor arasa böyle bir Beşiktaş'ı bir daha bulamaz. Beşiktaş açısından 10 gün içerisinde farklı maçlar oynadı. Kayserispor maçı da çok eforlu geçti. Ardından 10 kişi oynanılan Olympiakos maçı var. Milli Takım'ın maçı olduğu için Pazartesi de oynayamadı Beşiktaş. Ben Şenol hocanın yerinde olsam rotasyona giderdim. "
"BEŞİKTAŞ'I ELEŞTİREMEM"
"En çok da Beşiktaş'a yarayacak bu ara. Beşiktaşlı oyuncuları bugün çok ayrı yere koymak lazım. Yük bindi bindi ama çok fazla kayıp vermeden Beşiktaş bu engeli geçti. Ben Beşiktaş'ı eleştiremem."
"RIZA HOCAYA SORUYORUM"
"Sahanın en iyi oyuncusu Zeki'ydi. Ben ona bugün çok bayıldım. Rıza hocama soruyorum, 'Neden Eto'o'yu o dakikada çıkardın? Serdar o dakikadan sonra ne yapabilecek?' Bu arada Eto'o çok kötü oynadı. "

"Aboubakar'ın 2. pozisyonu tartışılır. Ben bu kadar ucuz sarı kartla oyuncuyu atmam. Kural belki bunu söylüyor ama bazı olayları öyle görmemek lazım. Aboubakar ayağını yalandan kaldırdı zaten. Ben Aboubakar olsam ve sarı kartımın olduğunu her ne kadar biliyorsam o zaman bu hareketi yapmazdım."