Haber salın 4-1 yana Türkler geliyor

Aboubakar ve Babel ile 2-0’ı bulan Kartal, El Younoussi’ye engel olamadı. 39’da Aboubakar atıldı. Fakat Babel ve Cenk ile iki gol daha bulan Beşiktaş tarihi bir zafere imzasını attı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2017 Güncelleme 17 Mart 2017, 13:58
Haber salın 4-1 yana Türkler geliyor

İÇİNDEKİLER

Helal olsun sana Kartalım... UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, Yunanistan'da 1-1 berabere kaldığı Olympiakos'u Vodafone Arena'da 4-1 yenen Beşiktaş adını çeyrek finale yazdırdı. 55 dakikadan fazla 10 kişi oynayan Siyah-Beyazlılar uzun yıllar unutulmayacak bir zafere imza attı... Kartal maça fırtına gibi başladı. 10. dakikada Talisca sağdan içeri ortaladı, Aboubakar, kafa vuruşuyla topu filelere yolladı: 1-0. 22. dakikada 2. golümüz geldi. Sağdan Quaresma'nın ortaladığı topu Babel düzgün bir vuruşla gole çevirdi: 2-0. 31. dakikada Olympiakos farkı 1'e indirdi. Gökhan Gönül'ün uzaklaştıramadığı topu kapan Cissokho'nun soldan yaptığı ortaya Elyounoussi gelişine sert vurdu, Adriano'nun sırtına çarpan top ağlara gitti: 2-1.

NE YAPTIN SEN ABOUBAKAR!
Maçta dakikalar 39'u gösterdiğinde Beşiktaş 10 kişi kaldı. Topsuz alanda rakibine kafa atan Aboubakar kırmızı kart gördü. 49. dakikada Beşiktaş ceza sahasında müthiş bir karambol yaşandı. Fabri iki kez gole izin vermezken topu en son Adriano tehlike alanından uzaklaştırdı. 76. dakikada 3. golümüz geldi. Babel topu kontrol ettikten sonra dönerek çok sert vurdu ve skoru 3-1 yaptı. 85. dakikada sahne alan Cenk Tosun şık bir plase ile zaferi perçinledi: 4-1.



ÖNCE AĞLARA SONRA RAKİBE KAFA
Kuşkusuz maça damgasını vuran isimlerden birisi de Vincent Aboubakar oldu... Karşılaşmanın 10. dakikasında şık bir kafa golüyle skoru 1-0 yapan Kamerunlu yıldız son haftalarda yakaladığı müthiş formu sürdürdü... Fakat dakikalar 39'u gösterdiğinde büyük bir şok yaşandı. Topsuz alanda rakibine kafa atan Aboubakar kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Beşiktaş dün tur atlayarak belki de yıldız futbolcuyu da kurtarmış oldu.

8-0'DAN SONRA İLK KEZ 2 GOL
Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Babel yıllar önce Beşiktaş'ın Liverpool'a 8-0 yenildiği maçta İngiliz takımının 2 golünü atmıştı. O tarihten sonra Babel ilk kez Avrupa'da 2 gol kaydetti.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN İLK ÜÇLÜ!
Nefesleri kesen maçın bitiş düdüğünün ardından Vodafone Arena'da müthiş bir coşku yaşandı. Beşiktaşlı futbolcular el ele vererek tribünleri selamladı. Taraftarların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Şenol Güneş tribünlerin ve futbolcuların yoğun isteğini kıramardı ve ilk kez üçlü çektirdi.

10 NUMARA FUTBOL OYNADIK
Fabrı takım olarak çok iyi oynadıklarını söyledi. İspanyol kaleci, "İyi savunma yaptık ve galip geldik. Bütün arkadaşlarım 10 numara oynadı" dedi.