Tarihin 6'na imza attılar

88. dakikaya 3-1 önde giren Barça 8 dakikada 3 gol atarak futbol tarihine altın harflerle geçecek bir başarıya ulaştı. Bitiş düdüğü sonrası Nou Camp bayram yerine döndü. Turu cepte gören PSG'li futbolcular ise gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2017 Güncelleme 10 Mart 2017, 01:05
Tarihin 6’na imza attılar

İÇİNDEKİLER

Barcelona'nın PSG karşısında yaptığı unutulmaz geri dönüş dünyanın dilinde... Paris'te 4-0 yenildiği ilk maçın rövanşında 88. dakikaya 3-1 önde girebilen Katalan ekibi, 8 dakikaya 3 gol birden sığdırırak futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Sergi Roberto'nun 90+5'te attığı golün ardından Nou Camp bayram yerine dönerken, inanılmaz bir şekilde turu kaybeden PSG'li oyuncular ise gözyaşlarına hakim olamadı. Gecenin kahramanlarından Neymar, "Cavani'nin golünden sonra morelimiz bozuldu. Ama birbirimize güvendik ve tarih yazdık. Bugün gelsin diye çılgın gibi bekliyorduk. Stresli değil, gülerek futbol oynadık" diye konuştu.

RÜYAMIZDA BİLE RÖVANŞI OYNADIK
Kaptan Andres Iniesta hala yaşananlara inanamadığını belirterek, "Olağanüstü bir maçtı. İmkansızı yaptık" ifadesini kullandı. Maçın ardından sevincini ilk olarak Arda Turan'la paylaşan Lionel Messi ise "4-0'dan sonra rüyamızda bile bu rövanşı oynadık. Biz Barcelona'yız. Bunu herkes birkez daha gördü" dedi.

ARDA: 'KÜN FE YEKÜN'
Barcelona'nın PSG'yi 6-1 mağlup ettiği maçta mucizenin içinde yer alan Arda Turan zaferin ardından sosyal medya paylaşımları ile dikkatleri üzerine çekti.

BEĞENİ REKORU KIRDI
Milli futbolcu, Instagram'dan soyunma odası fotoğrafını paylaşıp Kur'an-ı Kerim'deki Yasin Suresi'nden alıntı yaptı ve 'Kün fe yekün' mesajını yazdı. Kün fe yekün 'Allah ol der, olur' anlamına geliyor. Arda'nın bu paylaşımı beğeni rekorları kırdı. Yıldız futbolcu, Twitter'dan ise "Siz ona futbol takımı diyorsunuz biz Barça. Siz ona mucize diyorsunuz biz normal diyoruz" ifadesini kullandı.

KELİMELER YETERSİZ KALIYOR
İspanyol basını PSG'yi dize getiren Barcelona'ya övgüler yağdırdı. El Mundo Deportivo ile Sport "Kahramanlar", "Efsanesiniz" ifadelerini manşetlerine çıkardı. Sport, "Kelimeler yetersiz. Futbol tarihine geçen bir geri dönüş" ifadesini öne çıkardı.

NEUCHATEL ZAFERİNDEN ESİNLENDİLER!
Barcelona'nın Türkçe twitter hesabı maçın ardından Türk takımlarının geri dönüşleriyle ilgili bir paylaşım yapmıştı. Katalan kulübü özellikle Galatasaray'ın 5-0'lık unutulmaz Neuchatel maçına göndermede bulundu.