Avrupa’nın lideri!

Süper Lig’de şampiyonluğa ortak olan F.Bahçe, grubunu 1. bitirerek Avrupa’daki iddiasını iyice ortaya koydu. Advocaat hedeflerinin artık 3 kulvarda ilerlemek olduğunu söyleyerek, "Kazanırsak iyi kaybedersen kötüsün" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2016 Güncelleme 09 Aralık 2016, 00:25
Avrupa’nın lideri!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Avrupa'nın yükselen değeri oldu... Sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve ligde arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk potasından kopma noktasına bile gelen Sarı-Lacivertliler Advocaat'ın takımın başına geçmesiyle kendilerini buldu. Fenerbahçe ligde seri galibiyetler alarak yeniden zirveye ağırlığını koyarken UEFA Avrupa Ligi'nde de alıdğı başarılı sonuçlarla bir anda tüm dikkatleri üstüne çekti. Sarı-Lacivertli takım grubunda Manchester United gibi bir devi geride bırakırken Hollanda futbolunun üst düzey takımlarından Feyenoord'u her 2 karşılaşmada da yenerek tüm Avrupa'nın dikkatini çekti. Fenerbahçe son 32'ye kalırken oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

KAZANIRSAN İYİ KAYBEDERSEN KÖTÜSÜN
Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat çok zor bir gruptan lider çıkmayı başardıklarını söyleyerek, 'Yarın başka şeyler düşünebiliriz. Hedefimiz 3 kulvarda ileri gitmek. Ama bu gerçekçi midir bilmiyorum. Kazanırsan iyi kaybedersen kötüsün. Bu ay bittiğinde ne durumda olacağız bunu göreceğiz. Türkiye UEFA Avrupa Ligi'nde 3 takımla yoluna devam ediyorsa bu Türk futbolunun nerede olduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

HER KUPAYA TALİBİZ
Volkan Demirel Feyenoord'un uzun zamandır sahasında yenilmeyen bir takım olduğunu söyledi. Sarı- Lacivertli oyuncu, "Burada hedefimiz iyi oynamak değil skor alıp yolumuza devam etmekti. Neticede kazandık mutluyuz. Zamana ihtiyacımız vardı bu zamanı da kazandık. Fenerbahçe'de hedef bitmez. Bundan sonra her kupaya talibiz" ifadesini kullandı.

F.BAHÇE'DEN PENALTI İSYANI
Maçın 11. dakikasında Lens rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hollandalı futbolcu ve Sarı- Lacivertli takım bu pozisyona uzun süre itirazda bulundu. Ancak maçın hakemi David Fernandez Borbalan yapılan itirazları kabul etmedi. Fenerbahçe kulübesi de hakem Borbalan'a isyan etti.

VAN PERSİE 12 YIL SONRA ESKİ TAKIMINA KARŞI
FEyenoord formasıyla genç yaşta adını duyuran Van Persie, bu son maçını 2 Mayıs 2004'te oynamıştı. Van Persie, profesyonel olduğu sahada 12 yılı aşkın bir süre sonra bu sefer rakip olarak yer aldı. Van Persie, son iki maçta Manchester United ve Zorya karşısında dinlendirilmek için oynatılmamıştı.

2 MAÇ SONRA 11'DE
Teknik direktör Advocaat, kritik maçta Van Persie'yi ilk 11'e aldı. Van Persie, Manchester United ve Zorya karşısında dinlendirilmişti.

AVRUPA'DA BEKLENTİMİZ FAZLA
Fenerbahçe' nin tecrübeli oyuncusu Mehmet Topal maçtan gruptan çıktıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Sarı-Lacivertli oyuncu, "Avrupa'da beklentimiz fazla. Bundan sonra gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz" diye konuştu.