Bir puandan daha fazlası

Rakitic’in penaltısıyla geriye düştük. Hakan’la 1-1’i sağladık. Hırvatistan'ın 4 şutunun direkten döndüğü maçtan 1 puan alarak iyi bir başlangıç yaptık.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2016 Güncelleme 06 Eylül 2016, 04:04
Bir puandan daha fazlası

İÇİNDEKİLER

A Milli Takımımız Dünya Kupası Grup Elemeleri'ne 1 puanla başladı. Takımımız Hırvatistan'da rakibiyle 1-1 berabere kalmayı başardı. Henüz 3. dakikada Emre Mor ceza sahasına girmeden şutunu çekti. Top soldan az farkla auta gitti. 11'de Mandzukic'in vuruşunda top direkten döndü. Dönen topa yeniden vuran Hırvatlar'ın şutunda top auta gitti. 21'de Emre Mor'un vuruşunda top Kalinic'te kaldı. 22'de Pjaca'nın kafa vuruşunda top direkten döndü. 31'de ceza alanına giren Perisic'in vuruşunda top üst direğe çarpıp dışarı gitti. 44'te İsmail Köybaşı Modric'i düşürdü kazanılan penaltıyı Rakitic gole çevirdi. 45+1'de Hakan Çalhanoğlu serbest vuruştan attığı golle skora denge getirdi.

2. DEVRE OYUNDA DENGE KURULDU
Maçın 48. dakikasında Mandzukic'in uzaktan vuruşunda top auta gitti. 51'de Cenk Tosun hızlı çıktı. Vuruşunda top Kalinic'te kaldı. 55"te Şener çok hızlı çıktı ama yerde kaldı. Faul atışından bir sonuç alınamadı. 61'de Şener'in çizgiden içeri gönderdiği topa kimse dokunamadı. Böylece mutlak bir gol pozizyonundan yararlanamadık. Bu dakikadan sonra çabalar değişmeyince maç 1-1 sona erdi.

HAKAN ÇALHANOĞLU'NDAN 3. SERBEST VURUŞ GOLÜ
Ay- Yıldızlı takımımızın başarılı oyuncusu Hakan Çalhanoğlu dün takımımızın beraberlik golünü atarken Milli Takım'daki gol sayısını da 7'ye çıkarmış oldu. Bu golle 3. kez serbest vuruştan gol atmayı başaran yıldız oyuncu karşılaşmadan sonra 1 puanın iyi bir başlangıç olduğunu söyledi. Yıldız oyuncu, "Hırvatistan grubun en güçlü takımıydı. Bu nedenle bizim için büyük önem taşıyordu. Çok iyi mücadele ederek önemli bir puan aldık. Rakibin 4 topunun direkten dönmesi bizim için bir şanstı. Ancak futbolda bunlar oluyor. Şimdi bu maçı unutarak Ukrayna ile oynayacağımız karşılaşmaya odaklanacağız. Bu takımda hayat var" ifadesini kullandı.

KOSOVA PUANLA BAŞLADI
Dünya Kupası Grup Elemeleri
'nde grubumuzda yer alan takımlardan Kosova deplasmanda Finlandiya ile 1-1 berabere kalmayı başardı. Kosova 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen beraberliği kurtardı. Diğer maçta ise Ukrayna ile İzlanda karşılıklı gollerle 1-1 berabere kaldı.

HIRVATİSTAN KARŞISINDA SİFTAH YAPAMADIK
A Milli Takımımız'ın yıllardır Hırvatistan'a karşı şansı tutmuyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz 2002'de katıldığı Dünya Kupası'ndan bugüne kadar Hırvatlar'la 7 maç oynamıştı. Daha önce 5'i resmi 2'si özel olarak oynanan 7 karşılaşmanın 3'ünü Hırvatistan galip bitirirken 4 maç da berabere sonuçlanmıştı. Euro 2008'de hiçbir zaman hafızalardan silinmeyen çeyrek final maçının normal süresi berabere bitti. Ancak penaltı atışları sonrasında Türkiye Hırvatistan'ı mağlup ederek yarı finale çıkma başarısını göstermişti. Takımımız dün de zorlu deplasmanda rakibiyle çok iyi mücadele ederek karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldı. Türkiye böylece Hırvatistan'la oynadığı 8. maçtan da galibiyetle ayrılamadı. Buna rağmen çok önemli 1 puan alarak eleme grubuna çok iyi başladı.