Kontrol et durdur ve vur!

Pereira, “Top bizde olacak. Pozisyon üstünlüğü vermeyeceğiz. Sabırlı ve disiplinli olup aradığımız golü bulacağız” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:16
Kontrol et durdur ve vur!

İÇİNDEKİLER

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında çarşamba akşamı Monaco'yu konuk edecek olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereria bu kritik karşılaşmanın taktiğini futbolcularının beynine adeta kazıyor. Teknik patron Pereira stratejini gol yemeden galip gelme üzerine kurdu. Fransız ekibi Monaco'nun ofansif anlamda çok iyi bir takım olduğu ancak zaafları bulunduğunu da futbolcularına anlatan Portekizli teknik adam, "Top kontrolünün bizde olmasını istiyorum. Topun kıymetini bilmeliyiz. Pozisyon üstünlüğünü rakibe kesinlikle vermemeliyiz. Takımdaki herkes savunma anlamında görevini eksiksiz yapmalı. Disiplinimizden ve mücadelemizden taviz vermezsek bu enerjiyle aradığımız golü de buluruz. Mümkünse kalemizde gol görmeden maçı kazanmalıyız. Bunu başarırsak deplasmana avantajlı gideriz" ifadelerini kullandı. Vitor Pereira, özellikle form tutan Kolombiyalı golcü Falcao hakkında da savunmcılarını uyardı.

RADAMEL FALCAO'NUN YÜZÜNÜ DÖNMESİNE İZİN VERİLMEYECEK
Kjaer, Neustadter ve Skrtel'e Falco'yu ceza sahası içinde kaleye yüzünü döndürmemelerini ve top gelmeden basmalarını isteyen Pereira, "Falcao eski formunu bulmuş gözüküyor. Kaleye yüzünü dönmemeli. Tehlike başlamadan önlemini almalıyız" diye konuştu. Kanatların savaunmaya desteğinin şart olduğunun da altını çizen Portekizli teknik adamın 3-5-2 sisteminde hücum hattında kimlerin forma giyeceklerine henüz karar vermediği ileri ikilide Aatıf'ı oynatma ihtimalinin de olduğu ifade edildi.

PEREİRA NEFES ALDIRMIYOR
Sezon başı çalışmalarını sıkı tutan Vitor Pereira, sezon açılışından bu yana Sarı-Lacivertli futbolcuya fazla izin yaptırmadı. Portekizli teknik adam, 3-5-2 sistemini takımına adapte etmek için de ayrıca mesai harcıyor. Ancak Sarı-Lacivertli futbolcuların çalışma hırsı Portekizli hocayı fazlasıyla memnun ediyor.