Portekiz prime tekiz

Ev sahibi Fransa’yı yenip Euro 2016’da zafere ulaşan Portekizli futbolcular, gruptan çıkamayan bizim takımdan daha az prim kazandı. Bu işin parayla değil bayrak aşkıyla yapılacağını birkez daha kanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2016 Güncelleme 12 Temmuz 2016, 00:00
Portekiz prime tekiz

İÇİNDEKİLER

EURO 2016 finalinde ev sahibi Fransa'yı yenerek şampiyonluğa ulaşan Portekiz'in büyük başarısı tüm dünyanın dilinde... Turnuva öncesinde favoriler arasında gösterilmeyen Fernando Santos'un ekibi, büyük turnuvalarda son yılların en büyük sürprizlerinden birisine imza attı. Dün Portekiz Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, futbolculara verilecek şampiyonluk primi de duyuruldu. Buna göre futbolculara 275'er bin Euro ödenecek. Oysa ki Euro 2016'da gruptan bile çıkamayarak büyük hayal kırıklığı yaratan Milli Takımımız'a sadece turnuvaya katıldığı için 500'er bin Euro prim verilmişti. Eğer Ay- Yıldızlılar, Euro 2016'da şampiyon olsaydı bu kez de adam başı 750'şer bin Euro kazanacaktı.

RONALDO'NUN ÖZVERİSİ HERKESE ÖRNEK OLMALI
Portekiz'in büyük zaferi, başarının parayla değil, bayrak aşkıyla geleceğini birkez daha gözler önüne serdi. Kariyeri kupalarla dolu olan Cristiano Ronaldo'nun turnuva boyunca gösterdiği mücadele de tüm futbolculara ders olacak nitelikteydi. Belki de kariyerini riske atarak sakat sakat oynamak isteyen Cristiano Ronaldo tartışmasız kupayı en çok hakeden isim oldu.

TÜRK TAKIMLARINA TEŞEKKÜR EDERİM
Kupayı bir an olsun yanından ayırmayan Cristiano Ronaldo'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Portekizli yıldız, "Quaresma ve Nani'yi Türk takımları turunvaya çok iyi hazırlamış. Onlara da ülke olarak teşekkür etmemiz gerekiyor" dedi.