80 bin Euroya tarih yazdılar

Milli Takımımız kampta 500 bin Euro’ya varan primin kavgasını verirken, İngiltere’yi yenerek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen İzlanda’ya Euro 2016’ya gelirken sadece 80 bin Euro ödendi. Ve tüm dünyanın konuştuğu bir başarı geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2016 Güncelleme 29 Haziran 2016, 01:05
80 bin Euroya tarih yazdılar

İÇİNDEKİLER

DÜNYA İzlanda'yı konuşuyor... İngiltere'yi 2-1 yenerek tarihinde ilk kez katıldığı Euro 2016'da çeyrek finale yükselmeyi başaran Kuzey ülkesi, son yılların en büyük hikayeleinden birisine imza attı. Şampiyonada hayal kırıklığı yaratan Milli Takımımız, 500 bin Euro'ya varan primin kavgasını verip futbol oynamayı unuturken, İzlandalı futbolculara finallere katıldıkları için sadece 80 bin Euro ödendi. İngiliz basını da bu konu üzerinde dururken, takımın kaptanı Wayne Rooney'nin haftalık 320 bin Euro kazandığını fakat 2 yıllık eleme maratonu ardından finallere kalıp 80 bin Euro prim elde eden İzlanda'nın futbol dersi verdiğini vurguladı. İzlanda ayrıca çeyrek finale kalan 8 ülke arasında, 300 bin kişiyle en az nüfüsu olan ülke durumunda

HALLGRIMMSON, 11'İ TARAFTARLARA SÖYLÜYOR
İzlandalı futbolcular kadar, yardımcı antrenör Heimir Hallgrimmson'un da ilginç bir hikayesi var. Aslen diş hekimi olan Hallgrimmson maçların öncesinde taraftarların yanına giderek ilk 11'i paylaşıyor. Tribünde Hallgrimmson ile birlikte maç taktiğiyle ilgili konular tartışılıyor. Fakat hiçbir İzlandalı taraftar, ilk olarak kendilerine açıklanan ilk 11'i asla sosyal medya hesaplarından paylaşmıyor.

TAM 5 YIL ÖNCE 120. SIRADAYDI
İzlanda'nın 2011'den bu yana gösterdiği büyük yükseliş parmak ısırtacak cinsten... Milli Takımımız'ın yer aldığı eleme grubunu ikinci sırada bitirerek tarihinde ilk kez finallere yükselen İzlanda son 5 yılda müthiş bir yükseliş yakaladı.

LIECHEINSTEIN BİL E GEÇMİŞTİ
2011'de açıklanan FIFA sıralamasında 120. sırada bulunan ve Liecheinstein'a bile geçilen Kuzey ülkesi şimdi Avrupa'nın en iyi 8 takımından biri.

ADA BASININDAN HERKESE 'SIFIR'
BÜYÜK umutlarla gittiği Euro 2016'ya İzlanda yenilgisiyle 2. turda veda eden İngiltere'de futbolculara büyük öfke var. Ada basını, futbolcuların tamamına 'sıfır' puan verirken, istifa etmesine rağmen teknik direktö Roy Hodgson da eleştirilerden nasibini aldı. Gazeteler Hodgson'ın şampiyonanın en çok kazanan ismi olmasına rağmen kulübede hiçbir şey yapmadan oturduğunu yazdı.