Herkese ders verdiler

Fransız basını, Türkiye-Hırvatistan maçında iki takım taraftaarlrının örnek bir davranış sergilediğini belirtti. Le Figaro, “Her iki ülkenin taraftarına da teşekkür ederiz. Herkese ders verdiler” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2016 Güncelleme 14 Haziran 2016, 00:00
Herkese ders verdiler

İÇİNDEKİLER

Futboldan çok taraftar olayları nedeniyle gündeme gelen Euro 2016'da Türkiye-Hırvatistan maçı büyük alkış aldı... Fransız basını iki ülke taraftarlarına sergilediği tutum için teşekkür etti.

HİÇBİR ÜZÜCÜ OLAY YAŞANMADI
Türk ve Hırvat taraftarların maç başlamadan saatler önce Paris sokaklarında bayram havası estirdiğini de belirten Le Figaro, karşılaşmadan sonra da bayram havasının devam ettiğini ve hiçbir üzücü olayın yaşanmadığı yazdı. Türk ve Hırvat seyircilerin tüm dünyaya unutulmaz bir ders verdiğini vurgulayan gazete, her iki ülkenin futbol severlerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

TERİM VE ARDA GÜNÜNDE DEĞİLDİ
Öte yandan Le Figaro, Hırvatistan yenilgisi nedeniyle teknik direktör Fatih Terim ve Arda Turan'ı eleştirdi. Fatih Terim'in gününde olmadığını, Arda Turan'ın da hiçbir varlık gösteremediğini yazan gazete, "Arda sadece 65 dakika sahada kalarak, hiçbir varlık gösteremedi. Sonuç olarak Fatih Terim de onu oyundan aldı. Terim de gününde değildi. Yapılan değişiklikler, maçın kaderini değiştirecek kalite ve düzeyde değildi" ifadesini kullandı.