Efsanenin bittiği an

TAF Disiplin Kurulu, geriye dönük incelemede, 2007 Dünya Şampiyonası'nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan milli atlet Elvan Abeylegesse'ye 2 yıl men cezası verdi .

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2016 Güncelleme 01 Nisan 2016, 01:12
Efsanenin bittiği an

İÇİNDEKİLER

Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, geriye dönük incelemede, 2007 Dünya Şampiyonası'nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlanan milli atlet Elvan Abeylegesse'ye 2 yıl men cezası verdi. Ancak TAF'ın bu men kararını IAAF'in milli atletten savunma istediği bir dönemde vermesi dikkat çekti. Monaco İdari Mahkemesi'nde IAAF'a karşı açtığı dava devam eden atletin menajeri Önder Özbilen, kararı 'Cehalet' olarak yorumlayarak "TAF Disiplin Kurulu'nun, Monaco'daki dava devam ederken böyle bir karar alması hukuka aykırıdır" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'YE REKOR VE MADALYA GETİRDİ
Henüz 15 yaşında işadamı ve halen menajeri olan Önder Özbilen tarafından Etiyopya'da keşfedilip, Türk vatandaşı yapılan Elvan, Türk atletizm tarihine geçti. 2004'te Golden League'de 5000 metrede Dünya rekoru kıran Elvan, 2007'de de Osaka'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 10 binde gümüş aldı. Elvan 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da 5 ve 10 bin metrelerde ikinci olarak, Türkiye'ye atletizmde ilk olimpik gümüş madalyalarını kazandıran isimdi.