Yeter artık bırakın zarar 150 milyon TL

"UEFA'ya gidemiyorsak Ünal dönemi yüzündendir. Galatasaray uçurumun kenarına geldi. Paraşütle aşağı inilebilirdi. O imkanı Dursun Özbek ve yönetimi kullanamadı". "Süper Lig'de 3.'lük için mücadele ediyoruz. Maddi manevi kaygılarımız var. UEFA'nın bu cezasının kulübe zararı tam 150 milyon TL. 111 yıl sonra yeter artık diyoruz..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2016 Güncelleme 05 Mart 2016, 01:44
Yeter artık bırakın zarar 150 milyon TL

İÇİNDEKİLER

UEFA tarafından Avrupa kupalarından 1 yıllık men cezası alan Galatasaray'da, eski başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, 'UEFA Cezasının Gerçekleri' konulu bir basın toplantısı düzenledi. "Kemikler sızladı, yürekler ağladı, yeter artık!" diyen Özdoğan: "2012-13, 2013-14, 2014-15 dönemlerinin toplamı olarak 164 milyon Euro zararımız var. Bu zararı gördüğünüz gibi değerli yöneticilerimiz döneminde oldu. Bazısı 2.5 ay, bazısı 1 yıl çalıştı. Sonuçta biz 164 milyon zarar ettik. Değerli başkan Dursun Özbek'in her lafı UEFA'da bir bankanın içine konuyor, her lafının altı çiziliyor. Siz diyorsunuz ki 'Ben Podolski'yi aldım. Önümüzdeki dönem kadroyu gençleştireceğim ve yetenekli isimler alacağım'. Zaten açığınız var, bir de böyle bir söylemle devam ediyorsunuz. UEFA'da herhangi bir sıkıntımız gözükmemektedir diyorsunuz. Halbuki Ekim ayında Cenk Ergün diyor ki; 'Galatasaray Avrupa'ya gidemeyebilir' Bu nasıl çelişki?"

HAKAN BALTA YÜZÜNDEN EK ZARARA UĞRADIK
Özdoğan, Hakan Balta ile imzalanan sözleşmede yapılan bir yanlışlıkla kulübün ekstra zarara uğratıldığını belirterek, bu zararın nasıl, nereden kaynaklandığını anlattı: "Ünal Aysal döneminde sporcularla yapılan anlaşmalarda, sporcuların alacağı yıllık ücretlerin Euro kurunu 2.8 TL olarak sabitlenmişti. Hakan Balta'ya 3,28 TL'den sözleşmeşme yenilenince diğer oyuncuların kuru da 2.8'den 3.28'e çıkıyor. 7 oyuncu bundan faydalandı ve bu kulübe yılda 2 milyon Euro'ya yakın ek yük getirdi."

GALATASARAY'IN TOPLAM BORCU 946 MİLYON TL




Slaytlarla Galatasaray'ın durumunu tek tek anlatan Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek'in de yönetiminde yer aldığı Ünal Aysal döneminde zararın 164.2 milyon Euro olduğuna dikkat çekti. Özdoğan, UEFAn' ın bu cezasının G.Saray'a maliyetinin ise 150 milyon TL olduğunu belirtti.

MEDYAMIZ ÖZELLEŞTİRİLEMEZ, ORASI KARA KUTUDUR
Özdoğan, Galatasaray Kulübü'nün iletişim ve medya yapılarının özelleştirilmesiyle ilgili ise, "Bir kulübün iletişim ve medyası kozmik odasıdır, kara kutusudur, asla özelleştirilemez" diye konuştu. Özdoğan son olarak, yeniden seçimli genel kurula gidilmesi gerektiğini ifade etti. Genel kurulda Dursun Özbek dışında iki aday daha çıkacağını iddia eden Özdoğan, Galatasaray'ın başkansız kalmayacağını vurguladı. Özdoğan, artık cezaların kulübe değil yöneticilere verilmesi gerektiğini de ifade etti.