Üyelikte sınır yok!

Fenerbahçe'de dün gerçekleştirilen Tüzük tadil kongresinde kulüp üyeliği için 'yüzde 10' sınırı kaldırıldı. Fenerbahçe'ye bu yeni düzenlemeyle ilk etapta 150-200 milyon TL civarı gelir bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2016 Güncelleme 22 Şubat 2016, 00:03
Üyelikte sınır yok!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi kapsamındaki en önemli adımı attı ve kulübe üyelik sınırlamasını kaldırdı. Fenerbahçe Kulübü'nün tüzük tadil kongresinde, kulüp üyeliği kabulünde sayısal sınırlandırmanın kaldırılması oy birliğiyle kabul edildi. Sarı lacivertli kulübün tüzük tadil maddelerinin görüşüldüğü olağanüstü genel kurul toplantısı, Ülker Sports Arena'da gerçekleştirildi.

GELİR KAPISI

Tüzükte değiştirilmesi istenen en dikkat çekici madde, kulüp üyeliği sınırlandırılmasının kaldırılmasına yönelik madde oldu. Mevcut tüzükte "Kulübe her yıl, bir önceki yılda mevcut olan kulüp üye sayısının yüzde 10'unu aşmamak üzere yeni üye alınabilir" maddesi vardı. Yeni düzenlemeyle sınır kalktı. Fenerbahçe bu değişiklikle ilk etapta 150-200 milyon TL arası gelir bekliyor. Rakam daha da artabilir.

KONUŞMADI TEBRiK ETTi
Üyelerin olumlu oylarıyla mevcut tüzükteki, "Kulübe her yıl, bir önceki yılda mevcut olan kulüp üye sayısının yüzde 10'unu aşmamak üzere yeni üye alınabilir..." şeklindeki madde, "Üyelik ve temsilci üyeliğe kabulde sayısal sınırlama yoktur" şeklinde değiştirildi. Başkan Aziz Yıldırım konuyla ilgili açıklama yapmazken, toplantının ardından Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ü tebrik etti.