Son salisede yıkıldık

Kendi evinde düzenlenen Eurochallenge 4'lü finallerinde Fransız ekibi Nanterre önünde müthiş bir geri dönüşe imza atan Trabzonspor son saniyelere 1 sayı önde girdi. Ama Campbell'ın basketi sonucu belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2015 Güncelleme 27 Nisan 2015, 00:08
Son salisede yıkıldık

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor son nefeste yıkıldı... Avrupa'nın basketbolda 3 nolu kupası olan Eurochallenge Cup'ın finalinde Nanterre ile karşılaşan Bordo-Mavililer bitime saliseler kala yediği basketle şampiyonluğu kaçırdı. Hayri Gür Salonu'nda oynanan final maçına Fransız ekibi iyi başladı. Nzeulie'nin basketleriyle etkili olan Nanterre ilk periyodu 19-17 önde tamamladı. ABD'li yıldızı Hardy'yi istediği gibi devreye sokamayan ve hücumda ritmini yakalayamayan Trabzonspor Medical Park ikinci çeyrekte de kimliğini bulamadı. Campbell'ın basketleriyle farkı açan Fransız ekibi devreyi 9 sayı farkla 37-28 önde bitirdi. Bordo-Mavililer üçüncü çeyreğin başlamasıyla Hardy'nin önderliğinde daha iyi hücum edip farkı eritmeye başladı.

13 SANİYE KALA ÖNE GEÇTİK AMA...

Fakat dış atışlarda iyi bir yüzde yakalayan Nanterre son 10 dakikaya 53-47 önde girdi... Çok çeyrek tam anlamıyla heyecan kasırgası şeklinde geçti. Farkı eritip skorda üstünlüğü ele geçiren Trabzonspor Medical Park bitime 13 saniye kala Hardy'nin basketiyle 63-62 öne geçti. Fakat son hücumda sürenin dolmasına saliseler kala Campbell'ın turnikesiyle Nanterre şampiyonluğa uzandı. Trabzonspor'da Hardy'nin 16, Velickovic'in de 13 sayısı yeterli olmadı.