Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu

Dünkü Divan Kurulu'nda üye Oral Yılmaz, "G.Saray hep enleri, illkleri yaptı. Federasyonları bile kurdu" ifadesini kullandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2015 Güncelleme 15 Ocak 2015, 01:20
Fenerbahçe’yi Galatasaraylılar kurdu

İÇİNDEKİLER

Yarsuvat yine bombayı patlattı!.. Göreve geldiği günden bu yana açıklamalarıyla sürekli ses getiren Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat yine sözleriyle gündemi sarstı. Yarsuvat, "Fenerbahçe'yi Galatasaraylılar kurdu" ifadesini kullandı... Sarı-Kırmızılılar'ın Divan Kurulu toplantısı dün Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşti. Söz alan divan üyesi divan üyesi Oral Yılmaz, Galatasaray'ın hep enleri, ilkleri yaptığını hatta federasyonları bile Galatasaray'ın kurduğunu söyleyince toplantıyı izleyen başkan Duygun Yarsuvat, Oral Yılmaz'ın sözünde araya girdi ve "Fenerbahçe'yi de" diye seslendi. Oral Yılmaz'ın bir anlam verememesi üzerine Yarsuvat bu kez "Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu" diye seslendi. Yarsuvat'ın bu sözleri kısa sürede sosyal medyada büyük ses getirirken, yeni bir tartışma da alevlenmiş oldu.

FENERBAHÇE CEPHESİNDEN NE YANIT GELECEK?
Başkan Yarsuvat'ın "Fenerbahçe'yi kurdu" dediği Galatasaraylı ise Galip Kulaksızoğlu... Galatasaray Lisesi mezunu olan Kulaksızoğlu ardından Fenerbahçe'ye geçerek uzun yıllar futbolculuk ve teknik adamlık yaptı. Kimi kaynaklara göre Kulaksızoğlu 1911 yılında kısa bir dönem Fenerbahçe başkanlığı görevini de üstlendi. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın ortaya attığı şok iddiaya Fenerbahçe cephesinden nasıl bir yanıt geleceği de merak konusu.

TELEFONUM KAPALIYDI, O YÜZDEN GİDEMEDİM
CumhurbaşkanI Erdoğan'a yapılan ziyaretle ilgili de konuşan Yarsuvat, "Ankara'dan telefon gelmiş, 'takımı alıp gelsene' demişler. Bana bu gece yarısı sms olarak geldi. Ben telefonumu kapattığım için görmedim. Bu yüzden gidemedim. Ama emin olun ki, ziyaretlerimiz çok olumlu geçti. Yol için temasa geçtik ve olur aldık. Büyükşehir Belediyesi'ne gittik metro için. Ulaştırma Bakanlığı'na gidin dediler. Gittik kapı açıldı. Çatı için temasımız olumlu gelişti" diye konuştu.

İŞTE GALİP'Lİ FENERBAHÇE!
G.SARAY Lisesi'nden ayrılıp sonra F.Bahçe'nin kurucuları arasında yer aldığı iddia edilen Galip Kulaksızoğlu 1911-12'deki ilk şampiyonlukta önemli rol oynamıştı. O kadroda Galip'in dışında Zeki Mazlum, K.Arslanyan, Abbas Elkatipzade, Mustafa Elkatipzade, Yahya Berki, Hüseyin İzzi, Arif, Kemal Aşkın, Tevkif, Nuri, Nasuhi ve Hasan Kamil Sporel yer alıyordu.