Gençler'den Galatasaray'a çelme!

Ligin 15. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşan Galatasaray, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılarak şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp yaşadı.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2014, 23:25
Gençler’den Galatasaray’a çelme!

İÇİNDEKİLER

Son 4 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş derbisi öncesinde çok kritik Gençlerbirliği deplasmanında 2 puan bıraktı.

Hamza Hamzaoğlu'yla çıkışa geçen ve 4'te 4 yapan Galatasaray, 2014'ün son maçında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Başkent ekibiyle 1-1 berabere kalan Galatasaray, gelecek haftadaki Beşiktaş derbisi öncesi kritik 2 puan kaybetti.

Galatasaray'ın tek golü Emre Çolak'tan (19') geldi. Gençlerbirliği adına beraberlik sayısını ise eski Galatatasaraylı Bogdan Stancu (71') kaydetti .

Bu sonucun ardından puanını 32'ye çıkaran Galatasaray ikinci sıraya yerleşti. Başkent ekibi ise 21 puanla 6. sırada yer aldı.

EMRE ÇOLAK'TAN MÜTHİŞ GOL

Galatasaray, maçın 19. dakikasında 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği'nin kaptırdığı top sonrası Burak Yılmaz'la kontra atağa çıkan sarı-kırmızılılar, 3 pasta golü buldu. Sol kanattan topla ilerleyen Burak Yılmaz, ceza sahasına koşu yapan Emre Çolak'ı topla buluşturdu. Burak'ın güzel pasına yerden vuruşunu yapan Emre topu kalecinin bacakları arasından ağlarla buluşturdu.

MUSLERA'DAN KRİTİK KURTARIŞ

35. dakikada Stancu'nun serbest vuruştan attığı sert şutta kaleci Muslera topu yatarak kornere çeldi. Tomiç'in kullandığı korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Petrovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

STANCU'NUN GOLÜ GELDİ

Ev sahibi ekip, 71. dakikada Rumen golcü Bogdan Stancu ile beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Berat Tosun'un ceza sahası yan çizgisinin dışından ortasına, altıpasın önünde kafa vuruşunu yapan Bogdan Stancu topu sol köşeden ağlarlabuluşturdu: 1-1

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

SNEIJDER, MELO VE CHEDJOU FORMA GİYMEDİ

Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, sahaya 3 önemli yabancı oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı kırmızılı takımda cezalı Felipe Melo ile sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou, Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer almadı.

Ligde geçen hafta oynanan Mersin İdmanyurdu maçının kadrosunda zorunlu 3 değişiklik yapan teknik direktör Hamzaoğlu, Chedjou'nun yokluğunda, Semih Kaya'nın yanında en geride Hakan Balta'yı görevlendirdi. Genç teknik adam, sakatlıkları nedeniyle Ankara'ya getirilmeyen orta saha oyuncuları Sneijder ve Melo'nun yerine de Hamit Altıntop ve Olcan Adın'a ilk 11'de şans verdi.

Kalede Muslera'nın forma giydiği sarı kırmızılı takımda, savunmada Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta ve Alex Telles görev yaptı.

Galatasaray'da orta sahayı Emre Çolak, Selçuk İnan, Hamit Altıntop ve Olcan Adın oluştururken, Burak Yılmaz forvet arkasında, Umut Bulut ise en ileri uçta yer aldı.

PANDEV DE YOK

Ziraat Türkiye Kupası'nda attığı gollerle dikkati çeken Makedon futbolcu Goran Pandev ise Gençlerbirliği maçının kadrosuna dahil edilmedi. Balçova Yaşamspor maçında "hat-trick" yapan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını da boş geçmeyen Pandev, kupada iyi bir performans sergilemesine rağmen Hamzaoğlu tarafından lig maçında tercih edilmedi. Genç golcü Sinan Gümüş'ü yedek soyunduran Hamzaoğlu, tedavilerine devam edilen Veysel Sarı ve Blerim Dzemaili'nin yanı sıra Gökhan Zan'ı da kadroya dahil etmedi.

BURAK-UMUT DURDU, EMRE VURDU

Sarı kırmızılı takımın golcüleri Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un performansları, Hamzaoğlu'nun gelmesiyle yükseldi.

Ligin 11 haftalık bölümünde 5 kez gol sevinci yaşayan Burak, son 3 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırarak, gol sayısını ikiye katladı. Akhisar Belediyespor ve Mersin İdmanyurdu maçlarında galibiyet gollerini atan Umut da gol sayısını 2'den 4'e çıkardı. Gençlerbirliği karşısında G.Saray'ın gol ayakları çıkışını sürdüremedi. Cim Bom'un maçtaki tek golü Emre Çolak'tan geldi.

STANCU G.SARAY'I BOŞ GEÇMEDİ

Bogdan Stancu, Galatasaray'a karşı oynadığı son 4 maçta da gol atmayı başardı. Galatasaray'da beklentileri karşılayamayan ve Orduspor'a kiralanan Rumen milli forvet, eski takımına karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'a karşı Orduspor'da 2, Gençlerbirliği'nde de bir kez gol sevinci yaşayan Stancu, Gençlerbirliği formasıyla bu sezon 13 lig maçında 5 gol kaydederek, takımın en skorer futbolcusu konumunda bulunuyor.

BAŞKENTTE BUZ FARKI

Gençlerbirliği, teknik direktör İrfan Buz yönetiminde, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı 6 iç saha maçında 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Buz idaresinde Balıkesirspor, İstanbul Başakşehir, Gaziantepspor ve Torku Konyaspor'u mağlup eden başkent temsilcisi, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve Kardemir Karabükspor ile yenişemedi.

KALE ARKASI TRİBÜN KAPATILDI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Galatasaray'a, Torku Konyaspor maçındaki olaylar nedeniyle verdiği tribün kapatma cezası Gençlerbirliği maçında uygulandı. Galatasaray için ayrılan tribün kapatılmasına rağmen az sayıdaki sarı kırmızılı taraftar, takımına destek oldu. Evsahibi takımın seyircisi ise karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın locadan izlediği maçta, 780 görevli stat ve çevresinde güvenliği sağladı.