Aziz rövanş istiyor

GS Başkanı Duygun Yarsuvat, "Gülen, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi" dedi. FB Başkanı'nın ise 12 Aralık'ta cemaatten şikayetçi olduğu belirlendi. Suçlamaları ise şöyleydi: Silahlı örgüt kurmak, hükümete karşı suçlar, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri kaydetmek ve tehdit...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2014 Güncelleme 20 Aralık 2014, 01:57
Aziz rövanş istiyor

İÇİNDEKİLER

Fethulah Gülen, şikeye de bulaştı. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, "Gülen cemaati, Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Vermeyince de şike davası açıldı" şeklinde açıklamada yaptı. Aynı zamanda Balyoz davasının avukatı olan Yarsuvat'ın açıklamaları gündemi salladı. Yarsuvat önceki gün de "Ben, ithamda bulunmadım. Sadece bir miktar istendiğini duydum ve bunu söyledim" diyerek iddiasını tekrarladı. İşte tüm bunlar devam ederken FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın, cemaatle ilgili şikayet dilekçesi verdiği ortaya çıktı. Buna göre Yıldırım, 12 Aralık'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti. 3 Temmuz 2011'de Türkiye'yi sarsan şike operasyonunda görev alan hakim, savcı ve polislerden şikayetçi oldu. Yıldırım, 1 yıl hapis yatmasına yol açan isimler hakkında 7 ayrı suçlamada bulundu. Şike operasyonunda yer alan isimlerin "Silahlı örgüt kurmak, hükümete karşı suçlar, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal (Yasadışı dinleme), özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri kaydetmek ve tehdit" suçlarından yargılanmasını istedi.

7 ŞUBAT 'I ÖRNEK GÖSTERDİ

FB Başkanı dilekçesinde şu bilgilere yer verdi: "
İllegal yapı, stratejik kurumları ele geçirmeye çalışmıştır. Bu yapının bir başka hedefi de futbol kulüpleri olmuştur. İllegal yapı, 17/25 Aralık kalkışması öncesinde, 7 Şubat'ta MİT'e, 3 Temmuz'da ise Fenerbahçe'ye karşı 'kumpas' eylemleri içinde bulunmuştur." Öte yandan Yıldırım dilekçesinde, şike operasyonunun amacının Fenerbahçe ile dönemin Başbakanı olan Tayyip Erdoğan'ı karşı karşıya getirtmek olduğunu öne sürdü.