Kartal'ın büyüsü bozuldu

F.Bahçe yenilgisinden sonra şaha kalkan Kartal, son yıllarda kendisinet ers gelen Ç.Rize'ye Olimpiyat'ta tek golle boyun eğdi. Rakip ekibin golüL ua Lua'dan geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2014 Güncelleme 19 Aralık 2014, 02:02
Kartal’ın büyüsü bozuldu

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş çarpıldı... Lig ve Avrupa'da yoluna emin adımlarla ilerleyen Kartal, Türkiye Kupası'ndaki 2. maçında Ç.Rizespor'a Olimpiyat'ta 1-0 yenildi. Maçın ilk tehlikeli atağını konuk Ç.Rizespor gerçekleştirdi. Murat'ın savunmanın arkasına koşan Lua Lua'ya verdiği ara pasta tehlikeyi sezen Tolga topu uzaklaştırdı. 11'de gole yaklaşan taraf yine Çaykur Rizespor oldu. Lua Lua'nın Abdi'ye verdiği pasta bu oyuncunun yaptığı vuruşta top dışarı gitti. 18'de bu kez Beşiktaş çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Ceza alanı dışı sağ çaprazında topu alan Serdar'ın sol ayağıyla çektiği sert şut üst direkten döndü. Dönen topu Çaykur Rizespor savunması uzaklaştırdı. 26'da Lua Lua'nın pasında Ali Adnan'ın ceza alanı içinden yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti. 40. dakikada Beşiktaş çok önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. Ceza alanına yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan İsmail Köybaşı'nın kaleye gönderdiği top sağ direğin hemen yanından dışarı gitti. 43'te Çaykur Rizespor'un geliştirdiği atakta ceza alanında topa hareketlenen Lua Lua, Tolga'dan sıyrılmak isterken kendini bir anda yerde buldu. Penaltıyı kullanan golcü futbolcu Lua Lua topu ağlara göndererek Çaykur Rizespor'u Beşiktaş önünde 1-0 öne geçirdi. Devre bu skorla sona erdi.


KARTAL'IN TÜM ATAKLARI SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ
Maçın 53. dakikasında Atınç'ın kullandığı köşe atışında Sosa'nın ortasında Atınç'ın kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarı gitti. 63'te topu ceza alanı dışından kontrol eden Sosa'nın yaptığı etkili vuruşta Aykut topu kornere attı. Maçın 84. dakikasında bu kez Franco'nun kafa vuruşunda top sağ direkten döndü. Bu dakikadan sonra 2 takımın çabası sonucu değiştirmeyince Beşiktaş, Olimpiyat'ta Ç.Rizespor'a 1-0 yenildi.

KAYBETMEYi HiC HAK ETMEMiSTiK
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Çaykur Rizespor maçı sonrası kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi. Hırvat hoca, "Son 20 metrede kalite eksikliği yaşadık. Lua Lua kendini akıllı bir şekilde yere bırakıyor. Bizim verilmeyen bir penaltımız var. 2 topumuz direkten döndü. Hakem üst düzey değilse şikayetçi olamam" dedi.