Aziz kaçıyor Yarsuvat kovalıyor

Duygun Yarsuvat, Aziz Yıldırım'ın paralel kumpasa kurban gittiğini açıkladı. Yıldırım, eski dostu Ertuğrul Özkök'e yaptığı gibi bu sözleri yalanlayarak kaçak güreşti. Galatasaray Başkanı ise geri adım atmadı: Ben bildiğimi söyledim !

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2014 Güncelleme 18 Aralık 2014, 02:17
Aziz kaçıyor Yarsuvat kovalıyor

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2011'de tutuklandığı 'Şike Operasyonu' ile ilgili olarak operasyonu yürüten polisler, savcılar ve hakimlerden şikayetçi oldu ve 179 sayfa şikayet dilekçesi vererek operasyonu yargıya taşıdı. Bu gelişmeyle eş zamanlı olarak Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın dün bir gazetede Atilla Gökçe'nin satırlarına taşınan ifadeleri ise gündeme bomba gibi düştü. Daha önceki Galatasaray yönetimi, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ı şike yapmakla suçlarken hukukçu olan Yarsuvat ise "Fethullah (Gülen) grubu, Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar istedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe de bu parayı vermedi. Ondan sonra malum süreç başladı... Henüz sonlanmayan bir süreç!" ifadelerini kullandı. Yıldırım, kendilerine kumpas kurulduğu için paralel yapıya dava açarken dün yaptığı açıklamada "Haberde yer aldığı üzere 50 Milyon Dolar ile ilgili, Aziz Yıldırım olarak benim hiç kimse ve hiçbir grupla herhangi bir diyalogum olmamıştır" dedi.

ÖZKÖK'Ü DE YALANLAMIŞTI
Yıldırım daha önce de Ertuğrul Özkök'e konuşmuş, Özkök'ün "Aziz Yıldırım özellikle Fethullah Gülen'e çok öfkeli. Onlar hakkında cemaat kavramının kullanılmasına içerliyor. O yüzden bizzat Gülen'in adını vererek tarif ediyor. Onun görüşü şöyle: Tek başıma kalsam da mücadele edeceğim. Bu yargılamalar artık Türkiye'nin meselesidir" sözlerini de yalanlamıştı. Bu yalanlama ise "Aziz Yıldırım kendisini hapse atan paralel yapıya karşı tavır alamıyor" şeklinde yorumlanmıştı. Paralel yapıyla savaş konusunda kaçak güreşen Aziz Yıldırım'ın yalanlamasına rağmen Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat geri adım atmadı. Hem paralel yapı temsilcilerinden hem de Fenerbahçe'yi akladığı için Galatasaray taraftarından gelen tepkilere rağmen Yarsuvat'un çevresindekilere "Bu tepkiler umurumda değil. Ben bir hukukçuyum. Bildiklerimi söyledim" dediği öğrenildi.

ADIM ADIM KUMPAS
Aziz Yıldırım, paralel yapı hakkında dava açarken şikayetinde deşifre olan 'Paralel Yapı' oluşumuna ve peş peşe ortaya çıkan kumpaslara dikkat çekti. Yıldırım, gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilmeden sağlık kontrolü raporunun adres kısmında Metris Cezaevi yazdığını söyledi. Yıldırım, gözaltında çekilen fişlenmiş fotoğrafının basına sızması olayının da komplonun içerisinde olduğunu belirtti. Aziz Yıldırım şikayet dilekçesinde; şike soruşturmasının savcısı Mehmet Berk'in sorgu sırasında kendisine "O kadar büyük bir soruşturmaya imza atacağız ki; sizden çok büyük ve güçlü kişilerin gözaltına alındığını göreceksiniz" dediğini ileri sürdü. Yıldırım kurguya uygun bir şekilde fezleke hazırlandığını, bu fezlekenin ise iddianameye dönüştürüldüğünü ileri sürerken Şike Operasyonu'nun amacının Fenerbehçe ile Recep Tayyip Erdoğan'ı karşı karşıya getirmek olduğunu belirtti.