Merkez üssü İstinye

Hakem hatalarının ardından eleştirilerin odak noktası olan Alp, İbrahim Kızıl'ın açıklamalarını gerekçe göstererek istifa etti. Apar topar toplanan TFF, Namaoğlu'nu MHK başkanı ilan etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 01:48
Merkez üssü İstinye

İÇİNDEKİLER

Türk futbolunda dün hareketli bir gün yaşandı. Sezon başında yapılan hakem hataları nedeniyle eleştirilerin hedef noktası haline gelen MHK Başkanı Zekeriya Alp haftalık olağan toplantısında istifa kararı aldığını açıkladı. Alp kendisine ve hakem camiasına yapılan eleştirilerin her geçen gün daha da arttığını gerekçe gösterirken Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendisine yönelik söylemlerin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

ALP'E TEŞEKKÜR MESAJI
Zekeriya Alp, İbrahim Kızıl
'ın 5-6 hafta önce kendisine MHK'nin başında bulunmasının güzel birşey olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bir dirsek olayından sonra aynı kişi çıkıp söylenmeyecek ifadeler kullanıyor. Ne demek istediğini de anlamadım. Türkçesi çok güzel. Bu başkan MHK için şüpheli diyor. Biz şüpheli MHK değiliz. Bu arkadaş bana pişkin diyor. Kendisi Türkçe'yi doğru dürüst bilmiyor. Bunlara birilerinin haddini bildirmesi gerekiyor. Bu işi bırakıyorum" dedi. Bu açıklamanın ardından İstinye'de apar topar bir araya gelen TFF jet hızıyla 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. TFF, Yusuf Namoğlu'nu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na getirdi. TFF, Zekeriya Alp'le ilgili olarak da, "Sayın Alp'in istifasını saygıyla karşılıyor ve kendisine teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

TÜĞRKÇE POLEMiGi!
MHK Başkanı Zekeriya Alp'in, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ı, "Türkçe'yi doğru dürüst bilmiyor" diyerek eleştirmesine cevap gecikmedi. İbrahim Kızıl kendisinden istifa değil adalet istediğini vurgulayarak, "Alp'e 'Siz temiz bir insansınız size inanıyorum. Ancak ortada yanlışlar ve hakem hataları var' dedim" diye konuştu. Kızıl Türkçe'yi bilmediği eleştirilerine ise, "Biz Kordon'da ya da İstanbul'da Boğaz'da doğmadık. Türkçe'yi İstanbul'da öğrendik. Ben de İstanbul'da okumak isterdim. Bu benim suçum mu? Allahın takdiri" dedi.