Galatasaray'dan farklı başlangıç!

Galatasaray'da Hamzaoğlu dönemi 4 gollü Eskişehirspor galibiyetiyle başladı. Türkiye Kupası'nda Es-Es'i konuk eden Cimbom Selçuk İnan'ın 2, Bruma ve Umut'un golleriyle rakibini 4-2 mağlup ederek dirilişin sinyalini verdi.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 03 Aralık 2014, 21:37
Galatasaray’dan farklı başlangıç!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Kupası'nın son finalistleri Galatasaray ile Eskişehirspor, G Grubu ilk maçında karşılaştı. ATV ekranlarından yayınlanan Türk Telekom Arena'daki karşılaşmayı 4-2 kazanan Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki ilk maçından zaferle ayrıldı.

Pandev ile bir penaltı atışından faydalanamayan, Felipe Melo'nun 57. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçı 10 kişi tamamlayan Cimbom'a galibiyeti getiren goller, Selçuk İnan (2) ve Bruma ve Umut Bulut'tan geldi.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türk Telekom Arena'da takımının başında ilk kez göreve çıktı. Hamzaoğlu tünelden çıktığı anda tribünlerde bulunan 5 bine yakın sarı kırmızılı taraftar büyük sevgi göstersinde bulundu. Maç öncesi sarı kırmızılı futbolcular saha içinde yemin ederken yedek kulübesine doğru geldiler ve tüm takım birlikte yeni teknik heyet ile omuz omuza vererek başarı sözü verdiler.

Galatasaray, Serdar Özkan'ın mükemmel frikiği ile yenik duruma düşmüştü ki, Selçuk İnan aynı güzellikle bir frikik golü atarak skoru eşitliğe getirdi ve gol sonrası kulübeye koşarak Hamza Hamzaoğlu'na sarıldı. Selçuk penaltıdan bir gol daha atarak Hamza Hamzaoğlu ile birlikte diriliş işareti veren bir futbol sergiledi.

İlk yarı da Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 57.dakikasında Felipe Melo, rakibi Raheem Lawal'a yaptığı sert faul sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan ihraç edilerek takımını 10 kişi bıraktı. Melo'nun oyundan atılması ile defansa çekilen Cimbom, geri çekilmenin bedelini 61. Dakikada ödedi. Eskişehirspor'un genç oyuncusu Erkut Şentürk, sağ çağrazdan yaptığı şık vuruşla maça yeniden eşitliği getirdi.

Maçın ikinci yarısında Pandev'in yerine oyuna dahil olan Portekizli yıldız Brumai 83. Dakikada attığı harika golle Cimbom'u 3-2 öne geçirdi. şık çalımlarla ceza alanına giren Sabri'nin vuruşunda topu önünde bulan çaprazdan yaptığı yerden sert vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Futbol adına herşeyin olduğu gecede maçın skorunu 88'de Umut Bulut belirledi. Emre Çolak'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Umut Bulut sağ köşeye yaptığı sert vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray Eskişehirspor'u 4-2 mağlup etti.