Nereden nereye!

A Milli Takımımız 12 yıl önce kadrosunda Ronaldo, Rivaldo ve Carlos gibi yıldızlara sahip olan rakibine yenilmesine rağmen sahayı dar etmişti. Oysa şimdi Almanya'dan 7 gol yiyen Brezilya'dan fark yedik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2014 Güncelleme 13 Kasım 2014, 00:48
Nereden nereye!

İÇİNDEKİLER

Türk Milli Takımı Brezilya'ya 4-0 mağlup olurken oynadığı futbol ve aldığı kötü sonuçla hayal kırıklığı yaşattı. Türk futbolu ilerleyeceği yerde her geçen gün daha kötü bir performans sergilerken akıllara ilk gelen 2002 Dünya Kupası oldu. Türk Milli Takımı Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde Güney Kore'de yapılan o şampiyonada dünya üçüncülüğünü elde ederken Brezilya karşısında oynadığı futbolla rakibine sahayı dar etmişti. O şampiyonada Sambacılar'la 2 kez karşılaşmak zorunda kalan Türkiye Ronaldo, Rivaldo ve Carlos gibi büyük yıldızlara sahip olan rakibi karşısında grubundaki ilk maçında 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olmuştu.

TÜRK FUTBOLUNDAKİ DÜŞÜŞ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKTI
Türkiye 2002 Brezilya ile bir kez de yarı finalde karşılaşmış ve rakibine 1- 0 mağlup olmuştu. Ancak Ay-Yıldızlı ekibimiz yenildiği her iki maçta da oynadığı hırslı ve istekli futbolla rakibine kök söktürmüştü. Oysa 12 yıl sonra dün İstanbul'da karşılaştığımız rakibimize 4-0 yenilirken sadece skor olarak değil oynadığımız futbolla da sınıfta kalırken Brezilya'yı hiç zorlayamadık.