Milli sporcumuz dünya şampiyonu

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda milli sporcu Enes Erkan, +84 kilo final maçında İranlı Sajad Ganjzadeh'ı 5-4 yenerek dünya şampiyonluğunu elde etti

Giriş Tarihi 08 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 08 Kasım 2014, 20:18
Milli sporcumuz dünya şampiyonu

İÇİNDEKİLER

ÖVB Arena'da gerçekleştirilen şampiyonda +84 kiloda mücadele eden milli sporcu Erkan, finalde İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaştı. Çekişmeli geçen mücadeleyi Erkan, 5-4 kazandı.

Erkan, Estonyalı Tanel Paabo'yu, Arnavut rakibi Herolind Nishevci'yi, Hollandalı Moreno Sheppard'ı ve yarı finalde de Fernandez Vizuete'yi yenerek finale yükselmişti.

Paris'te yapılan 2012 Dünya Karate Şampiyonası'nda ise +84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Erkan, rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek altın madalyanın sahibi olmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KARETECİLERE TEBRİK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan milli karateci Serap Özçelik ile Enes Erkan'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda, altın madalya kazanan milli sporcular Serap Özçelik ile Enes Erkan'a birer tebrik telgrafı gönderdi.