Manisa'da puanlar paylaşıldı

Süper Lig’in 8.hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Fırtına ilk deplasman galibiyeti için çıktığı maçta 1 puan alarak evine geri döndü.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2014, 21:32
Manisa’da puanlar paylaşıldı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, Akhisar Belediyespor'un konuğu oldu. Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan müsabakada hakem Süleyman Abay düdük çaldı.

Trabzonspor'da, Gaziantespor maçından farklı olarak 7 isim ilk 11'de yer aldı. Teknik direktör Halilhodzic, kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru'nun yanı sıra Sefa Yılmaz, Constant, Soner Aydoğdu, Serdar Gürler ve Yattabare'nin yerine Cardozo, Mehmet Ekici, Mustafa Akbaş, Majeed, Yusuf Erdoğan, Salih Dursun ve Musa Nizam'ı sahaya sürdü.

DİDİER ZOKORA İLK 11'DE
Eski takımına karşı oynayan Akhisar Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise geçen hafta Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildikleri müsabakadaki ilk 11'iyle sahaya çıktı. Geçen sezon Trabzonspor'dan Akigo'ya gelen Didier Zokora ise ilk 11'de yer aldı.

DEPLASMAN KORKUSU DEVAM EDİYOR
Bu sezon ligin ilk haftasında Kayseri Erciyespor ile 0-0, ligin 3'üncü haftasındaki Başakşehir ile 1-1 berabere kalan, ligin 5'inci haftasında da Karabükspor'a 3-0 yenilen Karadeniz ekibi, deplasman galibiyeti hasretine yine son veremeyerek deplasman kabusunu sürdürdü.

YİNE GOL YİNE GEKAS
4 büyüklerin kabusu olan ilk 7 hafta sonunda 8 gol ile en skorer oyuncu Gekas, bu maçı da boş geçmeyerek gol sayısını 9'a çıkardı. Maçın 23. dakikasında Zokora'nın pasında sol kanatta topla buluşan Bilal rakibini geçerek ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Theofanis Gekas kafa vuruşunu yaptı ve topu sol köşeden filelerle buluştururarak takımı öne geçiriyor: 1-0

CEVAP MEHMET EKİCİ'DEN
Trabzonspor'un cevabı dakika 33'te Mehmet Ekici'den güzel bir golle geldi. Ceza yayına hareketlenen Majeed Waris'in vuruşu savunmadan sekti ve top ceza yayının sol çaprazına doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Mehmet Ekici topu kontrol ediyor ve uzak mesafeden doğrudan kaleyi düşünerek topu sol üst köşeden ağlarla buluşturmayı başararak beraberliği getirdi: 1-1

AKHİSAR'DA ÖNE GEÇME ŞANSI
Mücadelenin 69.dakikasında Akhisar öne geçme şansı yakaladı. Gekas'ın pasında ceza yayı gerisinde topla buluşan Bruno doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top sol direkte patlayarak geri geldi. Ceza yayı sol çaprazına doğru açılan topa bu kez hareketlenen Güray Vural bekletmeden vurdu ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.

CARDOZO BOŞ KALEYE ATAMADI

Trabzon kalesinde 2 dakika önce yaşadığı tehlikeye atlatarak 71.dakikada Cardozo ile gole yaklaşıyor.'Carl Medjani ara pasını penaltı noktasına hareketlenen arkadaşı Majeed Waris'e doğru gönderdi ancak kaleci Oğuz'un müdahalesi ile top ceza yayına doğru açıldı. Geriden gelen Oscar Cardozo boşta kalan topa vurdu ancak top boş kaleye girmeyerek üstten dışarı çıktı. Bu atağı gole çeviremeyen Cardozo ilk deplasman galibiyetini de geri tepmiş oluyor.

Her iki takımda karşılaşmanın son anlarında karşılıklı ataklarla kaleleri yoklayarak gol aradı fakat maçta başka gol olmayınca her iki takımda 1 puana razı oldu.